Go Back
+ servings
glutenfri granola

Glutenfri granola med mandel & kanel

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 10 dl

Instruktioner

  • Värm ugnen till 150 grader.
  • Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Blanda linfrö, chiafrö, hampa, kokos och solrosfrö i en stor skål.
  • Hacka mandeln grovt. Häll ner i skålen med det övriga.
  • Smält kokosoljan och blanda med mandelsmör och ev honung i en skål. Häll sedan över frö och nötblandningen.
  • Strö över kanelen och blanda allt.
  • Rör sedan ner vattneti blandningen.
  • Sprid ut på plåten och baka i ugnen i ca 20 min.
  • Titta till granolan efter 10 min och rör runt lite. Om granolan inte känns krispig efter 20 min så låt den gå lite till.Stäng sedan av ugnen men låt granolan stanna i ugnen i 20 min till. För att vara säker på att den inte ska brännas på ytan så kan du lägga ett bakplåtspapper över.