0 In Frukost & mellanmål - recept/ Granolor

Glutenfri granola med mandel & kanel – vegan

banner annonslänk bodystore

Glutenfri granola med smak av mandel och kanel. Äntligen ett recept på en granola! Ni är många som har önskat recept på just granola och här kommer en av mina favoriter – chunky granola med smak av mandel och kanel.

Många kanske tänker främst på granola som något att strössla över en skål med yoghurt men en god granola kan användas till så mycket. Här är några förslag:

 • Du kan till exempel toppa din smoothie-bowl med lite granola och få lite mer att “tugga på”.
 • Ett par matskedar granola tillsammans med lite vaniljglass, och du har en god och enkel efterrätt.
 • Ibland när jag gör fruktsallad så brukar jag också strössla lite granola över. Sätter liksom lite extra guldkant och piff på frukten.

Har du fler förslag? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan.

Glutenfri granola med mandel & kanel – vegan

Det här receptet är som sagt ett riktigt höjdarrecept. Härligt crunchigt och smakar så gott! Jag brukar göra utan sötning för jag tycker inte att det behövs. Det är ganska mycket mandel i och det finns en anledning till att mandelns egentliga namn är sötmandel. Eftersom det är både hel mandel och mandelsmör i, så tycker jag att det ger en alldeles lagom sötma. Men om du vill ha lite sötare så är honung riktigt gott i kombination med mandel och kanel.

Flera av ingredienserna i receptet är länkade till Bodystore där du hittar ett brett utbud av bra produkter till bra pris och snabba leveranser. När du handlar via mina länkar får jag en liten provision/ersättning som gör det möjligt för mig att fortsätta skapa recept till er.

glutenfri granola

Glutenfri granola med mandel & kanel

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 10 dl

Instruktioner

 • Värm ugnen till 150 grader.
 • Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
 • Blanda linfrö, chiafrö, hampa, kokos och solrosfrö i en stor skål.
 • Hacka mandeln grovt. Häll ner i skålen med det övriga.
 • Smält kokosoljan och blanda med mandelsmör och ev honung i en skål. Häll sedan över frö och nötblandningen.
 • Strö över kanelen och blanda allt.
 • Rör sedan ner vattneti blandningen.
 • Sprid ut på plåten och baka i ugnen i ca 20 min.
 • Titta till granolan efter 10 min och rör runt lite. Om granolan inte känns krispig efter 20 min så låt den gå lite till.Stäng sedan av ugnen men låt granolan stanna i ugnen i 20 min till. För att vara säker på att den inte ska brännas på ytan så kan du lägga ett bakplåtspapper över.

Hampa – ett fantastiskt litet frö

I min granola har jag hampafrö. Hampa är ett toppen livsmedel att ha hemma och om du inte har testat så tycker jag att du ska göra det på bums. Det är en bra källa till vegetabiliskt protein och hälosamt fett. Om du inte har det hemma så kan du istället ta vanliga havregryn i receptet. Men jag tycker verkligen att du ska testa hampa. Gott till så mycket!

Lästips: Hampafrö – rikt på vegetabiliskt protein och hälsosamma fetter

hampafrö

Se gärna min film nedan där jag visar hur enkelt du gör min granola. Om du gillar filmen, så glöm inte att klicka på ”youtube” nere i högra hörnet. Då kommer du till youtube.com och där hade det gjort mig jätteglad om du ville prenumerera på min kanal och stötta mitt arbeta så att jag kan dela ännu mer sådant här med er.

Du som är uppmärksam kanske ser i filmen att jag även har i lite valnötter. Jag hade helt enkelt inte tillräckligt med mandel hemma när jag skulle filma och fyllde därför ute med lite valnötter också. Du kan använda vilka nötter du vill och även vilket nötsmör du vill, föredrar och/eller har hemma.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating