0 In Frukost & mellanmål - recept

Crunchy granola med jordnötssmör & kakao

banner annonslänk bodystore

Crunchy granola med jordnötssmör och kakao – det har jag pysslat med här hemma idag. Riktigt gott blev det! Tanken är att granolan ska få hänga med oss ut på båten nästa vecka. Naturell yoghurt med en cruncy nötig granola känns som en perfekt somrig båtfrukost.

granola kakao

Crunchy granola med jordnötssmör & kakao

Den här granolan är crunchy och riktigt god. Den är även enkel att variera och du kan byta ut mot vilka nötter och frön du vill/har hemma/gillar samt byta mot annat nötsmör. Se till att hålla samma mängder bara.

I receptet finns länkar till Bodystore där jag köper mina nötter och frön. De har ett brett utbud av nötter, nötsmör och mycker mer på temat hälsa. Snabba leveranser och bra priser. När du handlar via mina länkar får jag en liten ersättning från Bodystore som gör det möjligt för mig att fortsätta skapa recept till er. Tack för att du stöttar.

granola kakao

Crunchy granola med jordnötssmör & kakao

Skriv ut receptet

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 150 grader.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av och tillsätt ev mer kakao och/eller honung.
  • Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rosta i ugnen i ca 20 min eller tills knaprig.
  • Rör runt bland granolan efter halva gräddningstiden.
  • Stäng av ugnen och låt granolan stå kvar i eftervärmen.
  • Förvara i en ren burk.

Ta det du tycker om i din granola

Så länge du håller dig till proportionerna i receptet, kan du välja fritt bland de nötter, fröer och nötsmör som du gillar eller har hemma. Mitt tips är att blanda lite mindre fröer med större. Det blir så gott! Vad gäller nötsmör så är mandelsmöret från VitaPrana galet gott.

Vill du inte använda honung så går det även bra med yacon-, agave eller fibersirap. Du kan även variera smaksättning och till exempel ersätta kakao med kanel och kardemumma.

Lästips: Hampafrö – rikt på vegetabiliskt protein och hälsosamma fetter

mandelsmör

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating