banner annonslänk bodystore

Bananbröd är ju något som som jag sett i vart och varannat flöde på instagram det senaste året och varit sugen på att testa. Nu har jag äntligen fått testat det några gånger och hittat mitt recept. Jag vet att jag är sen på bollen, men bättre sent än aldrig eller hur?

Mitt bananbröd är glutenfritt och även göra det mjölkfritt. Jag använder yaconsirap (läs mer om yaconsirap längre ner). Det går också att använda agave eller helt hoppa över eftersom bananerna i sig ju faktiskt är ganska så söta.  

bananbröd glutenfritt veganskt

Yaconsirap – vad är det?

Yaconsirap är en söt sirap som utvinns ur yacon-roten som växer i Anderna. Yacon är släkt med bland annat solros och jordärtkocka. Den är näringsrik och innehåller bland annat kalium och olika antioxidanter. Dessutom inulin som är en sorts fiber som verkar prebiotiskt för tarmen och stärker immunförsvar och hur magen mår.

Tarmen tar inte upp det söta i yaconsirap på grund av fibrerna och passerar onedbruten. Fibrerna gör att blodsockret håller sig stabilt.

Jag köper min yaconsirap från Bodystore och märket RawFoodShop.

yaconsirap antiinflammatorisk

Lästips: Gör din egen nötmjölk

Bananbröd – glutenfritt veganskt

Du behöver:

Gör så här:

bananbröd glutenfritt veganskt
signatur annika malm clean eating

4 svar

  1. Letade recept över bananbröd och snubblade över detta.
    Verkar riktigt intressant. tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *