Glutenfria plättar & pannkakor

Mina bästa bananplättar – perfekt frukost & mellanmål

Bananplättar är verkligen en av mina stora favoriter. Så enkla och ruggigt goda. Perfekt som go-frukost eller snabblunch men också perfekt till mellanmål. Goda både kalla och varma.

Jag har fiberhusk i mitt recept på bananplättar. Dels så ger det extra fiber som är bra för tarmfloran men också mättnaden och blodsockret. Och dels så gör det att smeten håller ihop bättre och blir enklare att steka och vända.

bananplättar

Annikas bananplättar

Till en portion, behöver du:

  • 1 banan
  • 2-3 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vaniljpulver
  • Kokosolja eller smör till stekning
  • Valfri topping

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i bunke och mixa med en stavmixer till en slät smet.
  2. Låt smeten stå och svälla i ett par minuter.
  3. Under tiden, värm en stekpanna på medelvärme med lite kokosolja.
  4. Fördela smeten i den varma pannan och stek lagom stora plättar. Stek på medelvärme och inte för varmt.
  5. Vänd plättarna när de har börjat stelna på ovansidan.
  6. Servera med topping som du gillar.
plättar

Tips på god topping till plättar:

chiasylt björnbär antiinflammatorisk
Chiasylt
yaconsirap
Yaconsirap – naturlig sötning med fiber som inte påverkar blodsockret

Har du något sånt där go-to-recept som du lagar ofta? Dela gärna med dig i kommentarerna.

annika malm

Nyhetsbrev

Inga kommentarer

Lämna ett svar