0 In Frukost & mellanmål - recept

Fluffiga bananplättar som inte går sönder – glutenfri & mjölkfri

banner annonslänk bodystore

Bananplättar är verkligen en av mina stora favoriter. Enkelt att slänga ihop och ruggigt goda. Perfekt som go-frukost eller snabblunch men också perfekt till mellanmål. Goda både kalla och varma. Men, jag tyckte länge att de var lite trixiga att steka för att de gick sönder när jag vände på dem. Ett problem som jag löste genom att tillsätta husk. Plättarna håller ihop bättre och man får i sig extra fiber som magen gillar. Två flugor i en smäll.

Vad är husk?

Husk hittar du bland de glutenfria produkter i din butik. Det är pulveriserat psylliumfröskal och används ofta i glutenfria bakverk för att få en bra konsistens på deg och smet. Fibrerna suger upp vätska och sväller.

Utöver att det ger en bra konsistens så ger det även extra fiber som är bra för tarmfloran men också mättnaden och blodsockret.

Du hittar det som sagt på den glutenfria hyllan i butiker men du kan köpa en större förpackning (500 gr) ekologisk husk från PowerFruit hos Bodystore. Du hittar det här.

bananplättar

Fluffiga glutenfria bananplättar

Ägg och banan är ju mat som man ofta har hemma och det är perfekt som både frukost och mellanmål. Därför gör jag ofta en dubbel sats så att jag har kvar i kylen. En kall bananplätt är perfekt att toppa med ett matigt pålägg som ett gott mellanmål. Plättarna innehåller samtliga näringsämnen och blir en välbalanserad tallrik. Ägg innehåller både fett och protein. Banan och havre är bra kolhdrater och fettet du steker i ger lite extra fett utöver det från äggen.

bananplättar

Fluffiga glutenfria bananplättar

Skriv ut receptet
Portioner 1 portion

Ingredienser

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i bunke och mixa med en stavmixer till en slät smet.Låt smeten stå och svälla i ett par minuter.
  • Under tiden, värm en stekpanna på medelvärme med lite kokosolja.
  • Fördela smeten i den varma pannan och stek lagom stora plättar. Stek på medelvärme och inte för varmt.
  • Vänd plättarna när de har börjat stelna på ovansidan.
  • Servera med topping som du gillar.

Tips på god topping till plättar:

chiasylt björnbär antiinflammatorisk
Chiasylt
yaconsirap
Yaconsirap – naturlig sötning med fiber som inte påverkar blodsockret

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating