0 In Frukost & mellanmål - recept/ Smoothies & smoothie bowls

Grön smoothiebowl med spenat, lime & kollagen

banner annonslänk bodystore

Här har du en riktigt härlig grön smoothie som är full av näring och goda smaker. Jag älskar att slänga ner grönsaker överallt som jag kan och mina smoothies är inget undantag. Spenat är perfekt då det mixas slätt utan problem. Jag brukar alltid kombinera mina gröna smoothies med något sött och krämigt plus något fräscht. I detta fall fyller banan, avokado, lime och ingefära de rollerna. Särskilt något fräscht, som lime, lyfter verkligen en grön smoothie.

Denna smoothie innehåller även kollagen som är ett unikt proteintillskott som jag berättat om innan. Det är helt utan tillsatser och utan smak. Har unika egenskaper för bland annat hud och naglar. Läs mer om det via länken nedan.

Lästips!

>> Kollagen – ett protein med många hälsofördelar

kollagen tillskott
Kollagen som tillskott

Grön smoothiebowl med spenat, lime & kollagen, 1 skål

Det blir en ganska tjock smoothie och därför väljer jag att servera den som en bowl. Vill du dricka så ha i mer vätska och det blir lagom till två glas. I receptet har jag länkat till Bodystore för tips på kollagen, grönt pulver med mera.

grön smoothie bowl med kollagen2
grön smoothie bowl med kollagen2

Grön smoothie bowl med spenat, lime & kollagen

Skriv ut receptet
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Portioner 1 port

Ingredienser

Instruktioner

  • Använd en kraftig mixer och mixa allt slätt.
  • Häll upp i skål eller glas. Servera.

Hur du anpassar smoothien efter tycke och smak

Jag tycker personligen att ofta när jag googlar recept på smoothies så innehåller recepten mer eller mindre alltid något som jag inte gillar eller inte har hemma. Men det går ganska enkelt att anpassa och här nedanför är några enkla tips.

  • Byt ut banan mot mango (gärna frusen)
  • Frukt som banan och mango kan bytas ut mot avokado
  • Jag gillar grönsaker i och du kan slänga mer eller mindre vad du råkar ha hemma. Spenat, zucchini, blomkål och grönkål är klockrena
  • Extra boosters som spirulina kan du hoppa över om du inte har det hemma. Ger extra näring men smoothien står inte och faller med dem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating