Go Back
+ servings
kanelbullar lchf glutenfri sockerfri

Glutenfria kanelbullar utan vitt socker

Skriv ut receptet
Portioner 10 bullar

Ingredienser

Till degen:

Till fyllningen:

Instruktioner

  • Värm ugnen till ca 175 grader.
  • Vispa ägg och sötning rejält fluffigt.
  • I en bunke bredvid blandar du de torra ingredienserna till degen. Blanda sedan ner det med äggen.
  • Därefter tillsätter du kokosmjölken. Ställ bunken åt sidan och låt den stå och svälla i ca 10 min. 
  • Under tiden blandar du ihop fyllningen.
  • Kavla sedan ut degen mellan två oljade bakplåtspapper (kladdigt jag vet, men ett måste).
  • Ta därefter försiktigt bort det övre pappret och bred ut fyllningen jämt. Försök fördela ganska jämt från början och lägg inte allt i en hög i mitten på degen. Det kan nämligen vara lite trixigt att breda ut.
  • Rulla sedan försiktigt (!) ihop degen till en rulle med hjälp av det under bakplåtspapperet och eventuellt en degskrapa eller slickepott.
  • Skär sedan ca 3 cm tjocka skivor och placera i bullformar på en plåt. Pensla försiktigt med lite uppvispat ägg och toppa med mandel eller kokos. Om du vill ha kokosen vit, så strö över alldeles efter gräddning när bullen fortfarande är lite kladdig. Den blir nämligen annars brun i ugnen.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Tid för gräddning kan variera från ugn till ugn.