Go Back
Glutenfritt tunnbröd i stekpanna med vitkål

Glutenfritt tunnbröd med vitkål

Skriv ut receptet

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka upp vatten i en kastrull.
  • Skär vitkålen i mindre bitar och lägg ner i det kokande vattnet.
  • Låt koka tills genom-mjuk. Ca 15 min.Häll sedan av vattnet och låt kålen stå och ånga av en stund.
  • Mixa sedan kålen slätt i en matberedare eller med en mixer-stav.
  • Tillsätt ägg och salt och mixa slätt.Rör ner chiafrö och fiberhusk med en slickepott så att det blandas väl.
  • Låt smeten vila i ca 10 minuter.Forma bollar på ca 1-1,5 dl med blöta händer.
  • Vänd sedan och platta till på en mjölad bänk.Kavla ut tunt.
  • Värm en torr stekpanna och vänd-stek sedan bröden i pannan. Ca 1 minut på varje sida.