Med det här receptet lyckades jag till och med få min man att tycka att blomkål var gott (har aldrig hänt förrut). En riktig hit med andra ord alltså!
Rösti är egentligen en typ av plätt gjord på potatis. Det påminner om råraka. Men jag gav mig på att göra en baserad på blomkål istället.
Blomkålsrösti, 4 port
- 450 gr blomkål, färsk eller fryst
- 2 ägg
- 1,5 dl riven ost
- 1 msk fiberhusk
- 1-2 msk hackad gräslök
- 1 tsk vitlökspulver
- smör eller kokosolja att steka i
Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med en mixerstav. Knäck i äggen och ha i fiberhusk och mixa ytterligare tills väl blandat. Ha i gräslök, vitlök och riven ost. Blanda med en sked eller slev. Smaka av med salt och peppar.
Klicka ut med plättar i en varm panna (ca 2 msk per plätt är lagom). Vändstek på medelhög värme tills gyllengul på båda sidor.
Servera med till exempel ungsgrillad kyckling och en god kall sås. Till exempel den här kalla örtsåsen.
1 Comment
LCHF - recept | Pearltrees
17 september, 2015 at 17:31[…] Tillsätt sedan den strimlade skinkan, gräslöken, osten och salt och peppar. LCHF-recept: Skinka och purjolöksmuffins. Blomkålsrösti | Clean Eating by Annika. […]