Devil’s eggs – ett snabbt och enkelt förslag till påskbordet. Devil’s eggs är kokta ägg där gulan blandas med majonäs och i det klassiska receptet så har man i paprika, chili och andra lite starkare kryddor. Därav namnet devil’s eggs. Personligen gillar jag dem inte för starka så brukar hoppa över chili och varierar mig gärna med olika smaksättningar.
Här hittar du utöver min variant av klassiska devil’s eggs, också två andra varianter. En med gröna ärtor och avokado och en med olika örter. Glöm inte att spana in filmen för ovanför.
Har du devil’s eggs på ditt påskbord?
Devil’s eggs i tre varianter
Klassiska devil’s eggs
Du behöver:
- 6 ägg
- ca 0,5 dl majonnäs
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijon
- salt och peppar
- Paprika pulver
- Vitlökspulver
Gör så här:
- Koka äggen.
- Skala äggen. Dela och lägg gulorna i en skål.
- Blanda äggulorna med de övriga ingredienserna.
- Fyll äggvitorna med fyllningen
Devil’s eggs med avokado och gröna ärtor
Du behöver:
- 6 ägg
- ca 0,5 dl majonnäs
- ca 1 dl kokta gröna ärtor som mixas slätt
- 1 avokado
- 2 tsk limejuice
- ev vitlök
Gör så här:
- Koka äggen.
- Skala äggen. Dela och lägg gulorna i en skål.
- Blanda äggulorna med de övriga ingredienserna.
- Fyll äggvitorna med fyllningen.
- Toppa gärna med lite gräslök
Devil’s eggs med örter och citron
Du behöver:
- 6 ägg
- ca 0,5 dl majonnäs
- ca 0,5 dl hackad persilja
- ca 0,25 dl hackad dill
- 2 tsk pressad citron
Gör så här:
- Koka äggen.
- Skala äggen. Dela och lägg gulorna i en skål.
- Blanda äggulorna med de övriga ingredienserna.
- Fyll äggvitorna med fyllningen.
- Toppa gärna med lite färska örter.
Jag hoppas du blir sugen på att testa något av recepten. Om du vill ha mer påsk-inspiration, så spana in länkarna nedan fär du hittar sammanställningar med alla min påskiga recept.
Lästips:
- Goda påskrecept utan gluten, mjölk oh vitt socker
- Godsaker till påsken utan gluten, mjölk och vitt socker.
Glad påsk!
1 Comment
variadosrd
1 april, 2018 at 09:18Bästa inlägget på länge, kul med lite humor 🙂