banner annonslänk bodystore

Kycklinggryta med basilika och timjan var en av middagarna här hemma förra veckan. Det var en stressig eftermiddag och maten skulle fram snabbt på bordet. Jag hade ju smakat och visste att det var gott. Tänkte att detta recept måste jag ju få upp på bloggen. Men hade inte tid att stajla och ta snygga bilder. Därför fick det bli några bilder rakt upp och ner. Dom håller inte måttet egentligen för det jag vill lägga upp här på bloggen men receptet blev så gott att ni får ha överseende med de sämre bilderna.

Grytan är för god helt enkelt för att inte dela med mig av. Får laga den igen vid ett annat tillfälle och uppdatera bilderna

kycklingtgryta med örter

Buljong, fond och kryddor utan tillsatser

Kryddor i sig är inte svårt att hitta utan tillsatser. Det är snarare när det kommer till kryddmixer, fonder och buljonger som det kan vara svårt. En buljong gör ju ofta mycket för smaken och kan vara trist att vara utan.

Kryddor i sig är inte svårt att hitta utan tillsatser. Det är snarare när det kommer till kryddmixer, fonder och buljonger som det kan vara svårt. En buljong gör ju ofta mycket för smaken och kan vara trist att vara utan.

Här har jag två tips på produkter som är bra och som jag brukar använda. Båda är från Renee Voltaire och är ekologiska och utan tillsatser.

Den första är hennes ekologiska lantbuljong i pulverform. Så god och funkar till det mesta. I både varma och kalla såser, i en vinägrett, som krydda med mera.

Den andra är hennes No Bullshit buljong. Bara bra ingredienser och dessutom är buljongen helt fri från gluten, socker och jäst.

Lästips: Se upp för tillsatser i kryddor

Kycklinggryta med basilika och timjan, 4 port

Använd gärna en lite djupare panna när du lagar denna rätt eller ev en gryta.

Du behöver:

Gör så här:

annika malm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *