0 In Mättande protein - recept

RÄKSALLAD TILL LUNCH

Äntligen fredag! Äntligen! Den här veckan har det verkligen varit fullt upp och det känns riktigt skönt att det är helg.

Min lilla skrutta har åkt på någon form av ögoninflammation och varit hemma med mig från förskolan sen i onsdags. Det i kombo med att mannen varit hemma sent flera kvällar och att jag precis börjat en ny delkurs på universitet med en ny lärare som sagt ribban högt (!!) har varit minst sagt svettigt. Det har varit sjukt mycket att läsa och arbeta med och när lilltjejen varit krassligt så har det ju helt enkelt inget funnits möjlighet till att sitta och plugga. Men efter några sena kvällar så har jag tagit mig igenom veckan och skruttan är på bättringsvägen.

Ni som följer mig dagligen här på bloggen och instagram har säkert märkt av den ofrivilliga frånvaron. Att vara mamma är minst sagt ett heltidsjobb och kräver verkligen full uppmärksamhet.

När jag kollade igenom mitt insta-flöde imorse så fick jag reda på att det tydligen är smörgåstårtans dag idag. Smörgåstårta har aldrig varit någon jättefavorit hos mig men såg det som en bra anledning till att slänga ihop en god räksallad till lunch :)

Jag gör ofta sallad till lunch när jag går hemma och slänger ihop de grönsaker som finns hemma och någon form av protein. Tänkte tips om hur du enkelt och snabbt fixar en egen dressing. Den man köper på flaska är full av både tillsatt socker och tillsatser. Bättre då att göra sin egen.

Enkel dressing, 1 port

  • 1-2 tsk majonäs
  • o,5 tsk citronsaft, vitlök eller annan smaksättning
  • späd ev med lite vatten för lagom rinnig konsistens
  • salt, peppar

Blanda, smaka av, servera!

räksallad clean eating

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply