Idag är jag hemma med en snorig liten tjej här hemma och låter henne vila sig lite från förskolan. Visst är det konstigt, sa i helgen att barnen varit så friska och sluppit förkylningar hela helgen och så direkt, så kommer det! Hoppas hon mår bättre snart bara. Jobbigt för en liten på 1,5 med nästäppa och rinnande snor.

När vi gick här hemma på morgonen så hade jag på nyhetmorgon i bakgrunden och blev riktigt glad över ett inslag med den fantastiska Ann Fernholm (vetenskapsjournalist och författare, driver bloggen Ett sötare blod). Hon har släppt ännu en bok och om den bara så är hälften så bra som hennes tidigare böcker, så är det helt klart läsvärd. Kanske främst för oss småbarnsföräldrar. Den nya boken att leta efter heter Smakäventyret – att lära små barn att äta riktig mat.

Nyhetmorgon_smakäventyret

Här är en länk till inslaget på tv4s hemsida.

Nytt för mig var det som de beskriver händer i barnens liv och relation till mat runt 1,5 år. Riktigt intressant!

Jag tror stenhårt på det här med riktig mat. Strunta för en stund i glutenfritt, mjölk och allt annat – vi kan nog alla vara överens om att vi alla och särskilt barn mår bäst av riktig mat. Köpt färdigmat är inte riktig mat. Riktig mat är grytor du kokar själv, potatismos du rör ihop, grönsaker du tillagar hemma osv.

Inte bara näringsmässigt men också i uppbyggnaden av allas vårt förhållande till mat. när vi introducerar mat för våra små så lär vi ju faktiskt dom vad man är. Och visst vill vi att de ska växa upp med sunda matvanor?

Kolla in klippet och lämna gärna en kommentar med dina tankar!