En måndagsmiddag som heter duga! Jag tyckte det var supersmarrigt och kommer definitivt att göras igen. Själva kycklingbiffarna kan ju dessutom varieras på många sätt med olika tillbehör. Jag hade smörstekt vitkål, brocoli och lite färska grönsaker till. Kan tänka mig att en vitlökssås till biffarna hade varit riktigt gott också.

IMG_2900[1]Kycklingbiffar med curry majonäs, 4 portioner

  • 500-600 gr kycklingfile
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • färsk persilja
  • salt och peppar

Skär kycklingen i mindre bitar och lägg tillsammans med löken i en mixer. Mixa och tillsätt sedan äggulorna. Mixa igen och krydda sedan med salt, peppar och persilja. Tvätta händerna med kallt vatten och forma till biffar. Stek i smör på medelstark värme.

Gör gärna egen majonäs men jag körde på färdig idag. Jag blandade den med curry, salt och peppar. Smaka av efter hur stark currysmak du vill ha.

Servera med valfria grönsaker.