1 In Mättande protein - recept

KYCKLINGBIFFAR MED CURRYMAJONNÄS

En måndagsmiddag som heter duga! Jag tyckte det var supersmarrigt och kommer definitivt att göras igen. Själva kycklingbiffarna kan ju dessutom varieras på många sätt med olika tillbehör. Jag hade smörstekt vitkål, brocoli och lite färska grönsaker till. Kan tänka mig att en vitlökssås till biffarna hade varit riktigt gott också.

IMG_2900[1]Kycklingbiffar med curry majonäs, 4 portioner

 • 500-600 gr kycklingfile
 • 1 liten gul lök
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 2 äggulor
 • färsk persilja
 • salt och peppar

Skär kycklingen i mindre bitar och lägg tillsammans med löken i en mixer. Mixa och tillsätt sedan äggulorna. Mixa igen och krydda sedan med salt, peppar och persilja. Tvätta händerna med kallt vatten och forma till biffar. Stek i smör på medelstark värme.

Gör gärna egen majonäs men jag körde på färdig idag. Jag blandade den med curry, salt och peppar. Smaka av efter hur stark currysmak du vill ha.

Servera med valfria grönsaker.

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Varm macka utan macka -min variant av croque monsieur |
  26 maj, 2016 at 06:15

  […] Annars tar det så klart lite längre tid om du ska steka plättarna först också. Jag hade lite currymajonäs över i kylen som jag hade i min macka men annars är lite dijon också riktigt […]

 • Leave a Reply