0 In Personligt

GLUTENFRIA PEPPARKAKOR – LÅGKOLHYDRAT

Idag tänkte jag tipsa om ett recept på goda glutenfria pepparkakor som inte innehåller så mycket kolhydrater. Receptet är lägre på kolhydrater än andra pepparkakor. Vilken sötning du använder är upp till dig, jag ger några förslag i receptet). Personligen tycker jag inte att de behöver vara så söta och det här receptet innehåller ganska lite sötma. En lagom söt pepparkaka som passar perfekt med en bit grönmögelost – sååå gott!

GLUTENFRIA PEPPARKAKOR – LÅGKOLHYDRAT

  • 100 gr smör
  • 1 dl valfri mjölk (grädde, kokosmjölk, nötmjölk)
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-3 msk sötning (björksocker)
  • 1 äggvita (lätt uppvispad)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk fiberhusk

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastull och ha i kryddorna.
  2. Ha i grädden och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen och låt svalna lite.
  3. Vispa upp äggvitan med en gaffel och blanda sedan ner ordentligt i smörblandningen. Blanda ner vanilj och ev sötning.
  4. Ha sedan i mandelmjöl, kokosmjöl, bikarbonat och fiberhusk. Är den för torr så späd med lite vatten och om den är för blöt så ha i lite mer kokosmjöl.
  5. Blanda väl och lägg svalt i kylen i minst 2 timmar. 
  6. Kavla ut försiktig. Grädda kakorna i 200 grader i ca 7 min.

Om du vill byta ut mandelmjölet så har jag tidigare skrivit ett inlägg om vad du kan använda istället. Du hittar det här

pepparkakor-1

pepparkakor-2

ANDRA GODA RECEPT PÅ JULBAK:

julgott

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply