Så här på vintern, gillar jag att göra en kopp med något varmt framåt kvällen och värma mig med. Idag tänkte jag dela ett enkelt recept på varm choklad fast med en liten twist. Den är nämligen smaksatt med kanel, ingefära och gurkmeja. Alla tre, kryddor med hälsofrämjande effekter. Bland annat är kanel, ingefära och gurkmeja, läkande och har en anti-inflammatorisk verkan på kroppen. Finns alltså fler anlednignar än den goda smaken att göra sig en kopp av denna varma choklad.
ANTI-INFLAMMATORISK VARM CHOKLAD
Jag använder ingen sötning i när jag gör det här receptet men det är så klart upp till tycke och smak. För paleo kan en tesked honung vara gott (som ökar på de anti-inflammatoriska egenskaperna ytterligare) och för mindre kolhydrater, eller lchf, så hoppa över sötning helt eller söta eventuellt med björksocker eller erythritol.
För en kopp behöver du:
2,5 dl kokosmjölk (eller annan valfri mjölk)
1 msk raw kakao
1-2 tsk kokosolja
1 nypa vardera av gurkmeja, kanel och ingefära (eko)
Lägg ner allt i en kastrull och värm försiktigt på medelvärme. Rör under tiden. Klart!
En annan god varm dryck är guld latte eller golden milk. En dryck där gurkmeja står i fokus.
Ha en fortsatt fin lördag så hörs vi snart igen! Om du testar receptet, så lämna gärna en kommentar om vad du tyckte. Eller tipsa gärna om andra varma drycker som du gillar.
Annika
No Comments