Måndag igen och då gör jag ju som bekant mat till lillasyster 7 månader. Maten fryser jag in i lagom portioner och plockar fram allt eftersom. Gör man så så byggs förrådet på och efter ett par veckor så har man flera sorter att välja på. Supersmidigt och det tror jag är nyckeln om man ska få till det med egen mat till sina små. Det måste vara enkelt och gå lika fort som att ta fram den där köpe-burken.

Idag blev det köttfärs med rotfrukter som jag valde att göra ris till. Du kan så klart ha pasta om du vill men jag har valt att än så länge inte ge min lilla mjölmat. Det här receptet är lagom från 6 månader.

Köttfärs med rotfrukter och ris, ca 6-8 portioner beroende på storlek

  • ca 150 gr nötfärs
  • 1 liten morot
  • 1 palsternacka
  • 200 gr passerade tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • kryddor, t ex vitlök, basilika och peppar

Bryn färsen i smöret. Häll sedan över de passerade tomaterna och vatten till det blir den konsistensen du vill ha. Finriv rotfrukterna och låt koka med. Krydda och låt puttra en stund. Koka riset. Smaka av köttfärsen och krydda ev mer. Blanda sedan det kokta riset med färsen och mixa till önskad konstisens. Jag hällde i 1 msk olja för det är bra både för barnens hälsa och håller igång magen. Späd ev med mer vatten om du tycker att det är för tjockt.

Till detta serverade jag en klick majspuré och en klick broccolipuré.

IMG_3377[1]