Idag blev det nytt storkok till lillasyster, 7 månader. Har mat till henne med fisk och köttfärs var i frysen sedan tidigare veckor storkok (sök bland barnmat under recept för att hitta inlägget) och idag bestämde jag mig för att fylla på med kyckling. Eftersom jag har gott om rotfrukter här hemma som jag fått av mina föräldrar som odlar själva så kändes det som ett självklart val. Ska vi välja ekologisk och giftfri mat någon gång så är det verkligen för våra små hjärtan. Jag vill ge mina barn mat som är socker- och mjölfri och satsar på kolhydrater från grönsaker, rotfrukter och även potatis samt bra fetter så klart.

Kyckling med rotfrukte,  6-8 portioner, lagom från 6 månader och uppåt

  • 1 normalstor kycklingfilé, ca 100-150 gr
  • 1 morot
  • 1-2 palsternackor
  • 2 potatisar
  • Gul lök (ta efter eget tyckte men jag snålar lite för jag är rädd att lillan ska få lite orolig mage)
  • dragon och basilika
  • 2 msk osaltat smör
  • vatten

Skär kycklingen i bitar och koka i vatten tills kokt. Skala, tärna och koka rotfrukter, potatis och lök.Spara halva moroten. Koka tills ordentligt genomkokt. Mixa kycklingen för sig. Mixa sedan rotfrukter, potatis och lök tillsammans med smöret. Jag mixar det var för sig för att se till att det verkligen blir finmixat då min gumma inte gillar för grov konsistens. Blanda sedan och späd med vatten (gärna spad från grönsakerna för god smak) till önskad konsistens. Finriv den halva moroten ner i maten. Det ger en fin färg till maten tycker jag. Jag serverade det tillsammans med lite broccolipuré.

IMG_3452[1]