1 In Personligt

Goda hallonmuffins naturligt fria från gluten och mjölk

Jag hade hoppats på att vabb’andet skulle ge med sig när vi lämnade ”vabb-ruari” men vi inleder även denna månad med sjuka barn. Denna gång är det min lilla tjej som har åkt på en ganska rejäl förkylning och feber. Skruttan är vid hyffsat gott mod ändå men trött så klart. Så det blir några lugna dagar här hemma för oss och ett utmärkt tillfälle att experimentera i köket tillsammans med barnen!

glutenfria hallonmuffins

Bland annat så gjorde vi en ny omgång med mina gluten- och mejerifria kokosmuffins som jag tipsade om för några veckor sedan. Då använde jag blåbär (du hittar det receptet här) och idag blev det några med blåbär men också ett gäng med hallon. Detta är ett riktigt gott recept på naturligt gluten- och mejerifria muffins med en god kokossmak. Nästa gång tror jag bestämt att jag ska testa att ha i lite mörk choklad för kombon choklad och kokos är ju inte helt fel…

Kokos och hallonmuffins, fria från gluten och mjölk, 10 st

  • 3 ägg
  • 1 dl sötning, t ex björksocker (skulle tro att honung också funkar men har inte testat)
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1,25 dl kokosflingor
  • 100 gr smör, kokosolja, eller ghee
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • hallon

Vispa äggen fluffiga tillsammans med sötningen.

I en bunke blandar du kokosmjöl, kokos, bakpulver och vaniljpulver.

Smält smöret och ha i kokosmjölken.

Vispa ner smöret och kokosmjölken i äggen.

Vispa sedan ner de torra ingredienserna. Blanda väl men var försiktig och vispa inte ur för mycket luft.

Fördela i muffinsformar och toppa med några hallon.

Grädda i 175 grader varmluft i ca 10-15 min.

Innehåll per muffins: 190 kcal, 4 gr protein, 16 gr fett, 6,5 gr kolhydrater

mjölkfria muffins

glutenfria muffins

Du har väl anmält dig till mitt nyhetsbrev? Snart är det nämligen dags och ni är ett gott gäng som har anmält er. Du anmäler dig snabbt och enkelt genom att fylla i din mail i fältet längst ner här på bloggen. Då får du en beräftelse skickad till din inbox som du får godkänna för att bekräfta att det är du och att du vill ha mitt nyhetsbrev. Ni är flera som har skickat meddelande på facebook, lämnat kommentarer här på bloggen och mailat mig om att ni vill följa. Tyvärr har jag inten möjlighet att hålla reda på alla mail-adresser när de kommer från så många olika håll så om du är osäker på om du är uppskriven eller inte – lämna din mail i fältet längst ner på bloggen. Tar max 1 minut allt som allt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lise-Lott
    3 mars, 2016 at 15:23

    Va gott med något annat än mandelmjöl i smeten! Det blir till och testa.

  • Leave a Reply