0 In Personligt

Julbak med tjocka släkten

Idag har vi haft en riktigt mysig dag och julkänslan är definitivt här! Hela veckan så har Nils frågat här hemma:

”När ska vi till mormor och baka pepparkakor?”

Varenda dag har han frågat så jag förstår att han har längtat och visst minns man känslan själv sen man var barn. Pepparkaksbaket, det är ju ett måste i julförberedelserna.

clean eating jul paleo lchf

Idag var det alltså dags och extramysigt var det att min bror och hans flickvän kunde vara med. Köket var fullt och överallt så bakades det. Det luktade sååå gott! Kommer ni ihåg inlägget jag skrev om hur dofter får oss att minnas och plocka fram känslor? Det är verkligen så och det blir extra tydligt runt jul.

151212pepparkakor

Idag var det ”vanliga” pepparkakor som bakades men jag måste verkligen ta fram ett ”cleant” och naturligt glutenfritt recept också. Så klart så fikade vi men jag hade dels med mig min goda saffranskaka och även ett gäng med bounty-bollar. Att välja bort vitt socker och vetemjöl är verkligen inte att välja bort allt gott, den saken är då säker!

Du har väl inte missat mitt recept på lussekatter som fanns i dagens lucka på julkalendern? Jag har nästintill haft besöksrekord på bloggen idag så verkar som om fler än jag har varit i bakar-tagen ;) Måste också passa på att tipsa om mitt recept på knäck som jag la upp det på tidningen Matkärleks hemsida. Det receptet har mer eller mindre varit deras mest lästa och delade inlägg, sen jag la upp det. Så galet kul!

clean eating paleo jul lchf lussekatter

clean eating paleo lussekatter

Du har väl inte missat chansen att vinna 250 kr i presentkort från underbara Herbalstore? En hälsokost på nätet som har riktigt härliga produkter som inte är helt enkla att hitta på andra håll. Kl 20 ikväll utses vinnaren så in och tävla här om du inte redan gjort det.

Du har även en dag till på dit att utnyttja rabattkoden hos Familybox som gäller t o m imorgon. Koden 2ADVENT ger dig 20 % på hela deras sortiment av ekologiska produkter för hemmet.

Tänkte höra om det är nåt speciellt som ni vill läsa om och som du skulle vilja att jag skrev mer om? Det har blivit en hel del bakning det senaste, vill du se mer mat kanske? Är det något särskilt om mat, hälsa, clean eating eller annat som du är nyfiken på? Lämna gärna en kommentar så ska jag försöka göra mitt bästa för att skriva om det ni vill läsa om.

Ha en fortsatt härlig kväll och njut av lucia imorgon! Men glöm inte att titta in här igen och för morgondagens lucka ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply