1 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration

5 ENKLA SÄTT ATT HITTA ÅTERHÄMTNING I VARDAGEN

(I samarbete med Nextory)

Tidigare i höst så blev det tydligt för mig att jag var tvungen att bromsa in. Bromsa innan jag brakade ihop. Så här i efterhand så är jag väldigt tacksam mot mig själv att jag faktiskt lyssnade till kroppen signaler och sa att nej det här går inte. Du kan läsa ett inlägg om det här. Jag var sjukskriven i 4 veckor och egentligen vet jag att det var för lite. Men jag har tagit ett beslut som gör att jag vet att min livssituation kommer att förändras enormt mycket till det bättre inom några veckor. Det gör att jag orkar. Jag vet vad som kommer och det ger mig kraft. Jag vet att jag låter mystisk men snart kan jag berätta för er. Några saker som måste ordnas först bara.

Men det funkar inte att fortsätta som innan. Jag har gjort flera saker för att förändra mina dagar. Bland annat har jag prioriterat vila och återhämtning. Jag har tidigare tänk att ”jag hinner inte” och jag har helt enkelt inte prioriterat det tillräckligt. Jag har valt ett svettigt spinningpass före ett lugnt yoga-pass. Men jag har insett att det här med vila och återhämtning inte måste ta tid. Bara 5 minuter gör stor skillnad. 5 minuter under en dag har vi alla. Idag tänkte jag dela med mig av 5 enkla tips på hur du redan idag kan få in mer vila och återhämtning i ditt liv. Ge det 5 minuter om dagen och du kommer må så mycket bättre.

(1) Var i naturen

Det är nåt speciellt med naturen. Dofterna, lukterna och ljuden. Det ger en sån enorm energi. Mitt sätt att komma ut i naturen är att gå en extra runda på morgonen eller eftermiddagen i samband med att jag lämnar eller hämtar barnen. Att få lägga handen på en mossig sten är helt fantastiskt! Stanna upp och känn på naturen. I början känns det lite konstigt men testa! Du kommer älska det! Även om man bor i stan så finns det parker och träd här och där. Gå i löven och se hur löven rör sig. Lyssna till hur de låter. Stanna upp. Slut ögonen. Ta djupa andetag och lyssna. Hur låter naturen? 

hostlov-2

(2) Yoga

Jag har varit så anti yoga så länge jag kan minnas. Jag har testat några gånger innan och känt mig helt lost. Men jag har allt mer insett att jag verkligen behöver det. Dels behöver jag tänja kroppen och dels behöver jag andningsövningen. På gymmet där jag går har jag kört BodyBalance-pass och hemma har jag kört pass från youtube på tv’n. Det finns pass som bara är 15-30 min och perfekta att köra som start på dagen innan barnen vaknar. Det är verkligen så fantastiskt när man gett det en ärlig chans.

yoga-1

yoga-2

En stund på mattan är så skönt. Flera gånger har jag bara lagt mig raklång på den och fokuserat på min andning. Gör så gott!

(3) Meditation

Meditation är inte så flummigt som det låter. Du måste inte sitta i lotusställning och ha konstiga ljud för dig. Det handlar bara om stillhet. Stillhet med dig själv. Egentid med stort E. Jag har som mål att få 5 minuters meditation varje dag. För det mesta blir det i sängen på kvällen innan jag somnar. Någon gång har det blivit mitt på dagen när jag varit hemma och kunnat gå ifrån och vara själv en stund. Jag har inspirerats av Filippa Salomonsson efter att ha hört henne berätta om hur hon ibland mediterar. Det handlar om att ligga ner. Slappna av. Andas lugnt. Och sen se som ett ljus som stålar in i kroppen genom toppen på ens huvud. Ljuset sprider sig sedan sakta genom kroppen och sprider värme och ljus. Du känner medvetet in din kropp och lyssnar till den. När ljuset når axlarna känner du efter hur axlarna känns. Ljuset går ner i bröstet, ner i magen. Vad säger kroppen dig? 5 minuter. All it takes! 

(4) Lyssna på bok

Ett bra sätt att skingra tankarna. Jag lyssnar mycket när jag tar mina promenader. En stilla stund på sängen med en god bok i öronen är också en form av vila och meditation. Jag är riktigt glad över att mitt samarbete med Nextory har blivit förlängt. Jag hade ju möjlighet att ge er en gratis månad med dem i sommars och nu gäller det alltså igen. Erbjudandet är värt 249 kr och ger till full tillgång till Nextorys utbud i en hel månad. Koden CLEANEATINGBY fyller du i HÄR för att starta din gratis månad. Du behöver ha ett betal-kort redo. 1 kr dras som du får tillbaka så snart du säger upp ditt abonnemang. Syftet med att du fyller i ett betalkort är för att det inte ska bli avbrott i ditt abonnemang om du väljer att fortsätta efter din gratis-månad.

nextory-1

(5) Tänd ljus

Så fort det börjar bli mörkt ute så tänder jag alla ljus hemma. Det ger ett sånt lugn och skapar stillhet och ro. Så enkelt och gör sån stor skillnad!

yoga-4

Vad ska du göra idag för att ge dig och din kropp den vila och

stillhet du både förtjänar och behöver?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ingela
    19 november, 2016 at 11:47

    Så underbara tips! Enkla men ändå som verkligen funkar!! Att få känna in våra härliga årstider genom att unna sig några minuter i naturen vet jag verkligen funkar!!! Ha en bra dag. Ingela

  • Leave a Reply