God morgon!

Under sommaren har recepten här på CEA inte ökat i antal så där jättemycket. Under sommar och semester var det så mycket annat hela tiden och även om jag testade en del nytt så fanns inte tiden att ta snygga kort innan det slank ner i magen. Så här i efterhand så känner jag att det behövdes. En break. En paus. Bara vara liksom. Men nu är suget desto större. Suget och lusten att testa nytt och experimentera i köket. Så jag ser fram emot en höst med många nya goda recept.

Är det någon särskild typ av recept du känner att du behöver eller vill se mer av? Mellanmål? Vegetariskt? Mjölkfritt? Barnvänlig mat? Tipsa mig gärna i kommentarerna så ska jag försöka fixa det du vill ha mer av.

5 goda och näringsrika frukostar

Under tiden tänkte jag lyfta fram 5 gamla godingar. 5 frukost-favoriter från arkivet. 

Bananplättar – En favorit både hos mig och barnen! Gör ett gäng extra så har du bra mellanmål eller att äta efter träningen. Toppa med bär och en klick nötsmör.

Chia och kokosgröt – Jag älskar gröt till frukost! En varm skål på morgonen är perfekt tycker jag. Här är en riktigt god gröt som är både utan spannmål och mjölk. Riktigt krämig och god och mättar länge.

Scrambled pancakes – Äggröra möter pannkaka. Perfekt när du är sugen på pannkaka men inte hinner steka och vända. Vispa ihop, ner i en panna med kokosolja och du har en god frukost på ett par minuter. Toppa med bär, kokos, nötter eller vad du gillar.

scrambled pancake paleo lchf

Chia-pudding – Den frukost jag ätit absolut oftast under sommaren. Såååå god och perfekt som kall frukost för dig som gillar det. Jag burkar göra min på krämig kokosmjölk för jag tycker att det blir absolut godast. Även perfekt som mellanmål. Koka gärna ett ägg eller två till för proteinets skull.

Grön smoothie med hampaprotein – Jag älskar gröna smoothies. Känslan av näringsboosten! Perfekt sätt att få i dig extra näring och fibrer. Själv har jag svårt att bli mätt genom att enbart dricka till frukost så jag brukar ha ett par kokta ägg och/eller lite fröknäcke till. 

Vad vill du se mer av?

Har du testat något/några av recepten ovan? Vad tyckte du? Jag hoppas att mina tips ger dig tips och inspiration till att äta bra och mättande frukostar i höst. Och glöm nu inte att dela i kommentarerna om du har önskemål om recept som du vill se framöver. 

Önskar dig en fin onsdag!

clean eating by annika