2 In Personligt

DAGS FÖR NYTTIG FREDAGSFIKA – 7 GODA RECEPT

God morgon!

Är alltid morgonpigg men vaknade upp på extra bra humör idag. Nils var lite deppig för det är första september och därmed officiellt höst enligt honom och visst är sommaren kanske slut men solen skiner och himlen är klarblå. Så jag klagar då inte! Dessutom är det bara två veckor kvar tills vi drar till Cypern. Första solresan för barnen och det ska verkligen bli helt fantastiskt kul. Vi ska bo på ett familjehotel med all inclusive och bara ha det sååå härligt. Längtar!

Fredagsfika på jobbet

Det är ju trots allt fredag och när jag arbetade som lärare så var det obligatoriskt med fika i lärarrummet på fredagar. Misstänker att det är samma på många arbetsplatser. Vi turades om enligt rullande schema att fixa fika. Jag minns hur varje fredag slutade på samma sätt för mig – svullen mage, äckelmätt och allmänt hängig. Det var innan jag insåg hur gluten och vitt socker påverkar mig. Så klart intalade jag mig själv att en kaka var jag ”värd”. Det jag dock tyckes glömma från varje vecka tidigare var att det aldrig slutar med en kaka. Det blev kakor hela eftermiddagen istället. Känner du igen dig?

Är glad att jag insett att det finns bättre alternativ. Godsaker jag kan njuta av utan att få svullen mage och blodsocker-berg-o-dal-bana som konsekvens. Man får det goda utan utan det jobbiga liksom. Det bästa av två världar!

Men det jag skulle komma till var, att om du precis som jag hade, har fredagsfika på jobbet, varför inte ta dit något nyttigt? Du måste ju inte säga att det är nyttigt för då är det många som blir väldigt skeptiska direkt. De har liksom bestämt sig för att det inte är gott redan innan de smakat. Nä, istället så ställ det bara där i personalrummet och låt dem ta för sig.

Mina tips på nyttig fredagsfika

Här är 7  av mina favoriter som alltid går hem även hos de mest skeptiska. Som vanligt är alla recepten utan gluten och vitt socker. Flera är också mjölkfria.

Spana gärna in mina tidigare inlägg där jag delar med mig av mina tips kring det här med att baka utan gluten och socker.

>> Baka nyttigt – del 1 baka med glutenfritt mjöl

>> Baka nyttigt – del 2 söta smart och nyttigt

Önskar dig en fortsatt fin fredag och tycker verkligen att du ska testa något av mina recept till helgen. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte!

clean eating by annika

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mickan
  1 september, 2017 at 16:23

  Tusen tack! Jobbar på skola och mkt faller ofta därför bort pga nötförbud men finns ju så mycket annat gott man kan göra med :) Trevlig helg!

  • Reply
   admin
   4 september, 2017 at 13:15

   Visst är det så. Det kände jag ställde till det lite när jag arbetade som lärare. Använde avokado, oliver och kokosolja som källor till bra fett istället. Svårt att baka med dock så klart :)

  Leave a Reply