0 In Annika tipsar/ Personligt

Bra skor till barnen – rabatt på Viking Footwear

Det blev som jag misstänkte – på mer eller mindre en natt byttes 20 grader och sol ut mot kyla och frost. För en gångs skull var jag dessutom ute i god tid och hade redan varma kläder hemma till barnen. När jag var uppe i Stockholm för ett par helger sedan så var jag bland annat på ett event med Viking Footwear och blev grymt imponerad av deras skor, både för vuxna och barn. Snygga men framför allt varma, vattentäta och tåliga. Jag vill tipsa om detta då jag vet att många av er som läser bloggen är föräldrar och jag vet hur dyrt det är med bra skor till barnen. Därför vill jag dela med mig av den här erbjudandet på 20 % på Vikings grymma skor.

hellasgarden

viking

Hur tänker jag när jag köper skor till mina barn?

Jag har a l l t i d tre krav när jag köper skor till mina barn – skorna ska vara vattentäta, lagom varma och hålla för lek och bus. Någon mer än jag som blivit snål när man kollat vad barnskor kostat och köpt den billigare skon? Vad händer? Jo, man får köpa nya efter nån månad eller två. Efter att ha gjort den missen X antal gångren så köper jag nu alltid skor av bra kvalitet till barnen. 

Det finns inget värre än när vatten läcker in i skorna och det vill jag inte att mina barn ska behöva stå ut med. Barn går även upp emot 20 000 steg per dag (yep, det är vi vuxna som förlorar den naturliga rörelsen) och därför behöver de så klart bekväma och tåliga skor. Nils blir också väldigt lätt varm om fötterna så det är viktigt att de andas och håller fukt borta och är lagom varma. Allt detta är garanterat för deras skulle nu när de kommer skutta runt i skor från Viking Footwear.

vikingbarnskor

Hur vet man vilken storlek på skor man ska köpa?

Rabattkoden som du får av mig gäller i Vikings onlinebutik. Jag vet att många drar sig för att köpa just skor online. Det är svårt med storlekar på skor och jobbigt att skicka tillbaka. Men Viking var hyggliga och gav mig riktigt bra tips för hur man tar reda på vilken storlek man ska köpa. Jag beställde skorna till mina barn online, dvs utan att prova, med de här tipsen och skorna passade perfekt! Så här tar du reda på vilken skostorlek du ska beställa:

  • Se till att ditt barn står på ett par innersulor, markera var foten börjar och slutar och mät sedan fotens längd. Det funkar också att låta barnet stå på till exempel ett måttband och läsa av direkt. 
  • Se till att ditt barn står rakt och att vikten är jämt fördelad på båda fötterna. Tårna ska vara avslappnade och inte böjda.
  • Mät båda fötterna då en ofta är lite större än den andra.
  • Använd måttabellerna på Vikings hemsida och se vilken storlek som passar ditt barn. Lägg till 1,5-2 cm för vinterskor och 1,5 cm för övriga skor.

Vikings skor är lite bredare än andra märken. Anledningen är att det inte ska trycka på barnens växande fötter. Om man känner sig osäker på om skorna kommer att passa hela säsongen så växer barns fötter ungefär i den här takten:

  • 1-2 år: 20 mm/år
  • 3-4 år: 15 mm/år
  • 5-6 år: 10 mm/år

vikinghellasgarden

vikingfootwearrabattkod

20 % rabatt hos Viking Footwear

Med koden SVBLOGG20 får du 20 % rabatt på skor i Vikingfootwear.com och gäller fram till 1 november. Ebba, 2,5 år, kommer springa runt i ett par Toasty GTX och Nils, 6 år, i ett par Bluster II GTX. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply