2 In Personligt

Chiapudding med hallon

Var det fler än jag som fyllde frysen full av bär i somras? Det är trist med en regnig sommar men massa härliga bär fick vi i alla fall. Så här när det är kallt ute och tycker jag att det är skönt att njuta av de friska sommar-smakerna och få lite sommar-känsla, om så bara för en stund.

Om du har en burk chia-sylt hemma så kan du så klart slänga i en matsked i din chiapudding för att på så sätt få till smaksättningen. 

clean eating chiapudding hallon paleo mejerifri

 

Chiapudding med hallon, 1 stor eller 2 små port

 • 1-1,5 dl kokosmjölk (ingen sötad lightvariant!)
 • 0,75 dl vatten
 • 2 msk chiafrö
 • 1 krm vaniljpulver
 • 0,5 dl färska eller tinade hallon (Obs använder du köpta hallon så koka dem innan och låt svalna)

Mosa hallonen med en gaffel och blanda den tillsammans med det andra i ett glas eller i en skål. Se till att det blandas ordentligt. Låt stå i 5-10 min och rör sen om igen för att fröna har en tendens att sjunka till botten.

Låt sedan stå i minst några timmar, eller över natten i kylen. Ta fram en stund innan det är dags att äta så att det får rumstemperatur. Toppa gärna med lite kokos.

Näringsvärde för 1 stor portion: 310 kcal, 7 gr protein, 28 gr fett, 5 gr kolhydrater

clean eating chia pudding hallon mejerifri paleo

Här hittar du grundreceptet på chia-pudding om du vill testa någon egen smaksättning. 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anette
  29 januari, 2016 at 08:26

  Hej! Jag undrar när ni pratar kokosmjölk, är det den på konserv eller den i tetrapack från tex Alpro? Lite ny på det här! Hälsningar Anette

  • Reply
   admin
   29 januari, 2016 at 12:52

   Bra fråga! Oftast så använder jag typen på konserv eller tetrapak. Den är krämigare och tjockare. Alpros funkar i t ex smoothies men är alldeles för tunn och vattnig för att vispa.

  Leave a Reply