6 In Tillbehör

Chiasylt – grundrecept

samarbete bodystore

Chiafrön är inte bara små hälsobomber utan de är också utmärkta att använda när man vill att något ska bindas ihop eller tjockna. Som i sylt till exempel. Smart sätt att få sylten att tjockna till samtidigt som du får i dig nyttiga fibrer och vegetabiliskt omega-3.

Läs mer:

>> Så lyckas du med din chiapudding

chiapudding

chiasylt

I filmen ovanför kan du se hur enkelt det är att göra en omgång med chiasylt. Receptet kan du även läsa här nedanför. Du kan använda vilka bär du vill men tänk på att ju fastare bären är i sig, ju mer vatten kan vara bra att tillsätta för att få sylt och inte gele. Jämför till exempel hallon och körsbär då du kan ha lite mer vatten till körsbären. Det funkar fint att späda efteråt och rätta till i efterhand om konsistensen blir för tjock.

Chiasylt – grundrecept

Du behöver:

Gör så här:

Om du vill koka (du bör alltid koka och ju fastare bär du använder, desto enklare att mosa blir det om du kokar):

  1. Lägg bär och vatten i en kastull och låt koka upp.
  2. Tillsätt vaniljpulver, chiafrö och eventuell sötning.
  3. Låt småkoka under en stund till det börjat tjockna lite. Sylten kommer fortsätta att tjockna när den svalnar.
  4. Häll upp i rena burkar och låt svalna.

Om du inte vill koka:

  1. Mosa bären i en bunke med en gaffel. Tillsätt vatten, chia och ev sötning. Blanda väl. (
  2. Häll upp i rena burkar.

Förvara i kylen och håller sig i 7-10 dagar. Om du vet med dig att du inte kommer hinna att använda allt så går den utmärkt att frysa in.

10 % rabatt på allt från Bodystore.com

Jag är så glad att jag denna vecka (vecka 7 2018) kan dela en kod som ger 10 % rabatt på allt från Bodystore,com. Koden som gäller är CLEAN718 och den ger som sagt 10 % rabatt på allt från Bodystore.com. I receptet ovanför hittar du länkar till det du behöver till chiasylten hos Bodystore.com.

SPANA IN UTBUDET HOS BODYSTORE.COM >>>

clean eating by annika

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    FIT by Emma Hå
    15 oktober, 2015 at 23:07

    Men åååh vad smart! Jag som avskyr mjölk och därmed chiapudding skall definitivt testa detta istället! :D

    • Reply
      admin
      16 oktober, 2015 at 08:54

      Kul :) superenkelt och gott!

  • Reply
    Anna
    26 februari, 2018 at 22:31

    Det framgår inte i receptet ovan när man ska tillsätta chiafröna i den kokade syltvarianten…

    • Reply
      admin
      27 februari, 2018 at 11:26

      Ska fixa i inlägget :) tack för att du påpekade missen.

  • Reply
    Kristian Lauridsen
    27 juli, 2018 at 18:51

    Kan man inte använda Atamon för längere holbarhet

  • Leave a Reply