0 In Sötsaker - recept

Chokladknäcke

Jag har tidigare hört tipset om att göra egen kex-choklad med knäckebröd och smält choklad men så en dag slog det mig – det måste ju gå att göra på fröknäcke också!

Sagt och gjort, igår kväll var det dags att testa. Resultatet? Tokigt gott! Den goda chokladen ihop med det krispiga knäcket visade sig vara en riktig höjdare. Jag testade två olika typer av topping men här sätter ju bara fantasin gränserna. Om du testar någon annan topping så lämna gärna en kommentar och dela med dig till mig och de andra läsarna. 

Chokladknäcke, ca 20 bitar

  • 4-5 skivor fröknäcke (recept hittar du här)
  • 150 gr mörk choklad (minst 70 %)
  • Topping: hackade pistagenötter, kokos, rivet apelsinskal, flingsalt

Bryt knäcket i bitar. Smält chokladen över vattenbad eller i micro på låg effekt. Var noga med att röra så att chokladen inte bränns. Använd en bakpensel och pensla bitarna med choklad. (Jag höll bitarna i vänster hand och penslade med höger. Det blir dock lite kladdigt…)

Lägg på ett bakplåtspapper och strö över toppingen innan chokladen helt torkar. Låt torka och njut sen som lördagsgodis med barnen eller som fika med en god kopp kaffe.

Chokladknäcke clean eating

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply