Igår kom tidningen. Tidningen vars reporter jag frukost-date’ade i fredags. Du kan läsa mer om det HÄR.

IMG_2236[1]

Överlag så var jag nöjd med artikeln. I det första utkastet som jag fick se så hade en del missförstånd smugit sig in men det hade Carin som skrev reportaget fixat till jättebra. I reportaget ligger fokus på ekologisk och oprocessad mat och även min korta sammanfattning av clean eating fick vara med.

IMG_2237[1] IMG_2240[1]

IMG_2238[1] IMG_2239[1]

Så här i efterhand så kan jag själv önska att jag hade tryckt på lite kraftigare om att jag aktivt valt bort de allra flesta kolhydratskällor. Det finns med i artikeln men jag önskar att jag vågat understryka det mer.

Jag säger våga för det är faktiskt det som det handlar om. Min upplevelse är att det finns så många förutfattade meningar om lchf (där allt började för mig). Många ser bilder av fettdrypande bacon och pölar av flytande smör framför sig. När den bilden inte kunde vara mer fel. Lchf för mig är naturlig ren mat. Kött, fisk, fågel, nötter, bär, grönsaker i rengbågens alla färger och naturliga fetter som vår kropp mår bra av.

IMG_2088[1]

Jag har innan känt att jag inte riktigt vågat konfrontera de här ”fördomarna” som man stöter på ganska ofta. Min upplevelse är att många slutar lyssna så fort man nämner just lchf. Därför väljer jag ofta att istället säga lågkolhydratskost eller paleo (även om det blir missvisande då jag inte äter så mycket söt frukt).

Men kanske ska jag istället visa upp vad lchf egentligen är? Visa att det inte bara är smör och bacon. Jag har trots allt aldrig mått bättre och varit i bättre form än jag är idag. Så visst borde jag dela med mig och visa hur alla har möjlighet att må så här bra?

Vad har ni för tankar kring andra ”utomståendes” åsikter, tankar och kommentarer kring just namnet lchf? Dela gärna med er och lämna en kommentar :)