1 In Personligt

Måndagstips – familybox

Sponsrat inlägg.

Jag har haft möjlighet att få testa på en inspirationsbox från Familybox. Familybox är ett litet företag som drivs av två mammor som båda har ett stort intresse för hälsa och kost. Inte bara med tanke på oss vuxna utan även på barn och familjen som helhet.

På deras hemsida har de ett antal olika boxar att erbjuda, till exempel tvättboxen och smoothieboxen. Genom boxarna så får man möjlighet att testa på nya spännande produkter. Den gemensamma nämnaren är ekologiska produkter.

Jag fick som sagt testa på en inspirationsbox och här nedanför kan du se vad den innehöll:

IMG_2216[1]

IMG_2211[1] IMG_2212[1]

 

Så här beskrivs boxens innehåll på Familybox hemsida:

Vår första Inspirationsbox är fylld med spännande och smarta val för en sundare sommar. Här hittar du bland annat nyttigare alternativ till godis, ekologiska isglassar med naturliga fruktjuicer, skonsam kroppsvård och eteriska oljor att skrämma bort närgångna insekter med. Boxen är gluten- och mjölkfri. 

Aloe vera-gel från Avivir, 75 ml
Läppcerat med SPF 30 från Eco Cosmetics 4 g
Stop it eteriska oljor från Crearome 10 ml
Tvättnötter provpåse 25 g
Isglassar från Coole Lollies 10 x 30 g
Frystorkad frukt från Freche Freunde 22 g
Torkade bär från Clearly Scrumptious 30 g
Vit nougatcrisp från Vivani 35 g
Clipper te Citron & ingefära 20 påsar

Mina två personliga favoriter var helt klart Citron och ingefärs-teet och tvättnötterna. Teet var fantastiskt gott och jag som älskar ingefära hittade en ny favorit. Denna ska jag njuta av under de mörka höstkvällarna som kommer vare sig vi vill eller inte.

IMG_2213[1]

IMG_2214[1]

 

Tvättnötterna var jag riktigt nyfiken på. De luktade fräscht av såpa i sin lilla påse och min spontana tanke var att detta var en riktigt bra grej!

IMG_2215[1]

 

Jag googlade för att få reda på mer. Tvålnötter kallas också för såpanötter och är naturens egna tvättmedel. En produkt som är 100 % biologisk och kommer från Indien. De kan användas för tvätt av alla tyger och i alla olika temperaturer. Man lägger 6-8 nötter i tygpåsen som med följer, knyter ihop och låter gå med tvätten. Om man tvättar vitt så kan man tillsätta lite bakpulver för den lite blekande effekten. Sköljmedel behövs inte för nötterna gör tvätten mjuk fin. De ska räcka i upp till 35 tvättar. Låter för bra för att vara sant, eller hur?

Jag har ju så klart inte hunnit använda den 35 gånger än men jag gillar den här produkten skarpt! Jag är riktigt glad att jag fick möjlighet att testa den.

Det var också med ett par produkter av godis-typ som var torkad frukt. De tycker jag var riktigt bra alternativ till barn! Den ena var torkade physalis och den andra en påse med torkad banan och jordgubb. Bra alternativ till godis!

IMG_2212[2]

Så överlag var jag riktigt nöjd med boxen men det var två produkter som jag själv ställde mig kritisk till. Dels en förpackning påsar som skulle frysas till isglass och dels en chokladbit. De var ekologiska så det var ju så klart bra men de innehöll råsocker som inte är en favorit hos mig.

Jag mailde tjejerna på Familybox och beskrev mina tankar. De svarade att de förstod mig fullt ut och att de hela tiden jobbar på att utveckla och förbättra sina boxar så de tackade för feed-backen.

Så som helhet en riktigt bra box och så kul att få testa saker som man annars kanske inte skulle ha stött på. Som tvättnötterna för min del.

Jag har fått frågan om jag framöver skulle vilja lotta ut en box till er som följer mig här på bloggen. Vad tror ni? Visst hade det varit kul att få testa lite nya spännande ekologiska produkter?

Går gärna in på deras hemsida (familybox.se) och kolla igenom deras utbud. Lämna sedan en kommentar till det här inlägget om vilken box du skulle vilja att jag tävlade ut? Så ska jag framföra era önskemål till dem tänkte jag :)

 

.

Kan även användas som schampo till disk och våttorkning, bruksanvisning medföljer. Räcker till ca 35 tvättar.

Det enda helt naturliga alternativet på marknaden. Nötterna kan komposteras. De nötter vi säljer är certifierade med European Eco Label, och ger genom Planet Pure stöd till barn i Indien.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kul med nya produkter | Clean Eating by Annika
    9 september, 2015 at 15:38

    […] För några veckor sedan så fick jag ju testa på en inspirationsbox från Familybox. Jag skrev ett inlägg om det då som du hittar HÄR. […]

  • Leave a Reply