Här kommer ett tips på ett enkelt och gott mellanmål som passar både stora och små. Jag rekommenderar hallon som du plockat själv. Om du använder köpta frysta hallon så bör de kokas först och sedan kylas nere, så då krävs lite mer planering. Självklart kan du använda andra bär också.
Under receptet så kan du se näringsvärdet för receptet. Jag funderar på att näringsberäkna fler av mina recept för att vara tydlig mot er. Det är ganska många nya läsare som hittat hit de senaste veckorna och jag vet att flera av er håller nere på kolhydraterna. Jag vill vara tydlig med att många av mina recept passar er som håller nere kolhydraterna men det är inte alla av mina recept som är lämpliga för t ex lchf. Därför funderar jag på att näringsberäkna recepten för att undvika missförstånd.
Vad är er spontana tanke kring det? Skriv en kommentar och berätta om du tycker att det är bra eller inte.
OBS! Jag rekommenderar ingen att räkna eller väga sin mat. Mat är inte siffror och jag förespråkar istället att äta mat som hjälper din kropp att känna äkta hunger och mättnad.
Hallon och kokossmoothie, 2 glas
- 1 dl kokosmjölk
- 1,5-2 dl halvtinade hallon
- 0,5-1 tsk vaniljpulver
Mixa allt med en mixerstav och späd ev med lite vatten.
Näringsvärde per portion: 96 kcal, 1 gr protein, 3 gr kolhydrater, 8 gr fett
7 Comments
Anna Jansson
9 januari, 2016 at 14:39Vad använder du för kokosmjölk till sånhär recept?
admin
9 januari, 2016 at 15:17Just den här gången så använde jag den rosa tetra-paketen från Garant men det är lite olika från gång till gång :)
Sophia H
9 januari, 2016 at 20:38Tycker det är bra att redovisa alla näringsvärden, alltså även fett, kcal och protein, inte bara kolhydrater. Det är bra när man ska registrera sin mat på div. kostregistreringssidor.
Stina
9 januari, 2016 at 21:45Låter toppen med näringsberäknade recept. Jag brukar inte räkna men just nu försöker jag göra det för att ha lite koll på vad jag egentligen stoppar i mig. Jag har följt din veckans meny ganska bra och hepp helt plötsligt har jag gått ner ett kg. Har ju stått still i flera år trots LCHF-kost =)
Kristina
10 januari, 2016 at 03:42Hej! Blir superglad och tacksam om du fortsätter att näringsberäkna det du gör. Tack för alla goda tips! //Kristina
Malin
11 januari, 2016 at 12:43Jag fick höra för ett tag sedan att rekommendationen att koka frysta hallon kvarstår permanent. Åt mycket halloninnan dess, men nu om jag måste koka blir det mindre. Hur ser du på det?
admin
11 januari, 2016 at 19:43Jag skulle säga att det är ditt val men personligen skulle jag inte äta ”råa” hallon som är köpta/importerade så länge rekommendation är att de ska kokas. Annars rekommenderar jag svenska/egenplockade eller att man unnar sig färska då och då och tvättar noga.