Kom på att jag helt glömt att lägga upp receptet på kesobröd som jag bakade i helgen. När jag googlade runt så märkte jag att alla recept som jag hittade innehöll mandelmjöl. Mannen här hemma är allergisk mot mandel så jag fick ta inspiration av recepten jag hittade och göra en egen variant.
Nötfritt keso-bröd
6 ägg
250 gr keso
1,5 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
2 msk kokosfett
1 nypa salt
0,5-1 dl solrosfrö
Mixa ägg och keso till en slät smet. Blanda det torra i en skål brevid. Rör sedan ner det torra i äggsmeten. Smält kokosoljan om den är i fast form och rör sedan ner i smeten. Rör ner solrosfrö. Bred ut på en plåt. Skölj en slickepott med kallt vatten så går det enklare. Grädda ca 15 min i 200 grader. Skär sedan i lagom stora bitar.
Enjoy!
1 Comment
Emelie
27 augusti, 2020 at 09:00Äntligen en som gör om recepten för oss som är nörallergiska men vill hålla på med LCHF eller något likande. Tack