Idag är jag sjuk och hemma från jobbet. En lite seg höstdag och jag går runt i raggsockor och myskläder här hemma. En kopp varmt te. Lite levande ljus. Tv’n på i bakgrunden. En slö dag helt enkelt. Precis vad jag behöver just nu.

sjukstuga-2

sjukstuga-1

Dagens lunch blev en god omelett med feta och avokado. Omelett är min absoluta favorit när det inte finns någon lunch-låda eller middags-rester. Funkar perfekt som både frukost, lunch och middag och kan fyllas med vad man är sugen på och har hemma. Ni som följer mig vet hur mycket jag älskar ägg. Ett perfekt livsmedel! Fullproppat av mättande protein, nyttigt fett och mängder av vitaminer och mineraler. Här har jag listat fem anledningar till att äta ägg. 

omelett-feta-avokado-clean-eating-foto-annika-malm-2

Omelett med feta och avokado

Vispa ihop ägg med mjölken. Ha i en nypa salt. Smält fettet i en panna och ha i äggsmeten. Stek på medelvärme. När ytan börjar stelna så strör du över avokado och den smulade feta osten. Låt gå en stund till i pannan. Vik sedan över till en halvmåne. Lägg på en tallrik och strö gärna över lite hackad persilja.

omelett-feta-avokado-clean-eating-foto-annika-malm-1

omelett-feta-avokado-clean-eating-foto-annika-malm-3

 

4 svar

  1. Tyvärr fick dom ekologiska äggen en riktig käftsmäll igår.Jag är glad att jag köper hemägg för ägg är ju bra , men kanske inte dom ekologiska just nu iallafall.

  2. Jo att dom ekologiska äggen innehöll så mycket gifter, det var på tv i förrgår kväll. Annika Dahlqvist har också skrivit om det. Kanske för att hönorna utfodras med fiskmjöl från Östersjön,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *