0 In Glutenfria bröd

Ostplättar – gott brödrecept

Här kommer ett recept på ett av mina favoritbröd – ostplättar. Ett perfekt alternativ till frukostmackan om du, som jag, äter lågkolhydratkost. Fluffiga och mättande mackor med bra tuggmotstånd. Inspiration har jag hämtat från Jessica men jag har gjort om receptet lite grann. Kanske blir detta dina frukost imorgon?

ostplättar

ostplättarplåt

De här ostplättarna funkar perfekt som macka men är även bra alternativ till hamburgerbröd och om man gör dem lite större så är de perfekt botten för en pizza.

Ostplättar, ca 16 st

  • 6 ägg
  • 4 msk kokosmjölk (eller grädde, mandelmjölk eller annan vätska)
  • 6 dl riven ost
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • 1-2 msk chiafrö att toppa med (funkar även bra med andra frö)

Värm ugnen till 200 grader. Vispa äggen riktigt fluffiga med elvisp i några minuter. Ha sedan i kokosmjölken och vispa en liten stund till. Ha i övriga ingredienser och blanda med hjälp av en slev. Klicka sedan ut plättar på en plåt med bakplåtspapper. 1,5-2 matskedar är lagom per plätt. Strö över lite frö. Grädda i 10-12 minuter.

mackor

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply