0 In Mättande protein - recept

RÄKMACKA PÅ OSTBRÖD

Igår fick Storebror här hemma bestämma vad vi skulle ha till lunch. När man frågar honom så brukar det stå mellan hamburgare, köttbullar, kycklingklubbor eller som igår -räkor.

Så igår tog vi vägen om fiskbilen och köpte på oss en påse med räkor. (En parentes med fiskbilen är ett grymt bra ställe om du vill ha bra mat snabbt – rökt lax, rökt makrill, räkor osv).

Jag har ju gjort en variant på räkmacka innan och den gången så var brödet en kesoplätt modell större (länk HÄR). Men igår så var jag sugen på att testa en annan variant på själva brödet.

Ostbröd, 4 st

  • 2 ägg
  • 2 msk majonäs
  • 2 dl riven ost (gärna smaksatt)
  • 1 krm salt

Värm ugnen till ca 250 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke till en smet. Klicka ut 4 st klickar på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min men håll koll på dem då alla ugnar är olika effektiva.

Låt svalna och toppa sedan med räkor och dina andra favorittillbehör.

 

Just den här varianten på bröd gick tyvärr inte hem hos barnen och de gillar den andra varianten bättre (länk HÄR).  Jag tror att det var smaken från osten som avskräckte dem.

Det här receptet är lågt i kolhydrater och är utmärkt för dig som äter en lågkolhydratkost och är ute efter viktminskning eller vill hålla din insulinpåslag nere.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply