Detta recept fanns under en lucka i min julkalender men det är så gott att jag känner att jag vill lyfta fram det en gång till. Om du har förätit dig på saffran (är det ens möjligt?) så kan du smaksätta med t ex kanel och kardemumma om du vill ha något utöver vaniljen.
Saffransplättar, 2 port
- 4 ägg
- 2 dl kokosmjölk
- 0,5 gr saffran
- 1,5 msk fiberhusk
- 1 tsk vaniljpulver
- salt
- kokosolja eller smör att steka i
Blanda ägg, kokosmjölk, saffran, fiberhusk och vanilj i en skål eller bunke. Ett tips är att använd stavmixer för slät och fin smet. Låt stå och tjockna till ett par minuter.
Klicka sedan ut plättar i en inte alltför varm stekpanna med kokosolja eller smör. Ha ganska låg värme och låt plättarna ligga i pannan en stund för att göra det enklare att vända dem snyggt.
Servera med lite krämig kokosmjölk och toppa med massa kärnor från granatäpple som måste vara världens absolut vackraste frukt!
Tips: Ha en förpackning med kokosmjölk ståendes i kylen för att den ska få krämig och fastare konsistens, som vispad grädde.
No Comments