Idag fyller min kille 6 år. Känns som igår när vi åkte hem från BB med honom. Jag minns hur galet trött jag var i hela kroppen och hur hormonerna löpte amok men att jag samtidigt var så lycklig och stolt över att den där fina lilla killen var min. Jag vet att vänner och bekanta sa till mig att ta tillvara på tiden för innan man vet ordet av så har barnen tagit studenten. Och det känns faktiskt lite så. 6 år!! Samtidigt som det känns som om han alltid varit en del av oss så känns det ändå nyss som han var min lilla bebis…

Han väcktes med ”skönsång” från mig, Henrik och en yrkvaken lilla E. Bästa presenten var en ny cykel och första cykelturen blev ett varv i vardagsrummet. Sen dags för go-frukost där yoghurt och varm choklad stod på beställningen. Även en beställning kring dagens middag har gjorts och på menyn står hamburgare med glass till efterrätt. Så den här mamman får jobba på bra idag så hon hinner slänga ihop ett gäng med bröd innan middagen. Glassen står redan i frysen och recept på alltihop kommer så klart.

Varm choklad, 2 muggar

  • 4 dl valfri mjölk (komjölk, mandelmjölk, kokosmjölk osv)
  • 1 msk kakao (smaksak)
  • 1 msk kokossocker (även det smaksak hur mycket man vill ha i. Om du inte vill ha en sötning som höjer blodsockret så är Icas sötströ ett helt ok alternativ)

Blanda i en kastrull och värm på ganska låg värme till önskad temperatur. Rör hela tiden så att det inte bränner vid.

Imorse njöt jag av frukosten med min familj och låt kameran vila men här är en bild från i vintras då vi drack varm choklad i pulka-backen. På bilden skymtar även mina kokos- och bär-muffins

 

Varm choklad sötad med kokossocker

Varm choklad sötad med kokossocker

Min frukost bestod av en portion kokosgröt med chia-sylt och en skiva nybakt fröknäcke med ost. Det är riktig go’frukost det! Jag tror att kokosgröten är det av mina recept som fått absolut mest uppskattning från er läsare som testat. Jag får ofta höra att den är så god och att de gillar att den är så krämig till skillnad från andra typer av lchf/paleo-gröt som lätt blir mer som äggröra i konsistensen och ganska grynig. Så om du inte har testat kokosgröten än så tycker jag verkligen att du ska göra det. Och fröknäcke – jag vem älskar inte fröknäcke?! ;)

Kokosgröt, naturligt fri från gluten och mjölk, toppad med en klick chiasylt.

Kokosgröt, naturligt fri från gluten och mjölk, toppad med en klick chiasylt.

Jag har börjat dra ner en del på kolhydraterna igen. Jag började ju för ca 6 månader sedan att öka på kolhydraterna lite och fick väldigt bra svar vid träning. Men det har blivit allt mer och mer kolhydrater den senaste tiden och min kropp har inte riktigt klarat av de mängderna. De ökade kolhydratsintaget har triggat både sötsug och hunger och jag känner att det funkar inte för min kropp. Jag binder mycket vätska och min strulande mage (lider sedan tonårstiden av någon slags ibs) har gjort sig allt mer påmind. Därför stramar jag upp kosten liten och tar en dag i taget så får vi se vart det leder. Men syftet för min del är att få bukt med min mage igen och mindre vätska i kroppen plus minskat sötsug. 

På bara två dagar så märket jag enorm skillnad! Ansiktsdagen börjar bli allt mer de jag känner igen och ringarna stramar inte på fingrarna längre plus att magen, ja den märks inte av alls. Två spinningpass har jag avverkat sedan jag drog ner och än så länge är det inget fel på orken i alla fall. Ett stort plus, utöver glad mage och att slippa prinskorvs-fingrar, med lågkolhydratsmat är att den är så förbaskat god!! Som sagt, tar en dag i taget och ni som följer mig lär få reda på hur det går :)

Apropå, kost, sötsug, vikt och så vidare – idag är sista chansen att hänga på CLEAN28 som drar igång 9 maj. CLEAN28 är ett kostkoncept baserad på kostrådgivning i grupp där kostråden samtidigt anpassas efter varje deltagares förutsättningar och mål. Under kursen kommer ni får lära mer om vilken typ av kost som passar er bra och lära er enkla sätt för att hålla koll på sina portioner och inte äta för mycket. Du kan läsa mer här och om du vill hänga på så maila mig senast idag på annika@cleaneatingbyannika.se. Häng på och kom i form lagom till sommaren, vettja!

CLEAN28