0 In Personligt

Stå på dig

På olika social medier så blev det ju en grej med #godisstopp under februari och man har kunnat läsa och höra om det lite överallt. Att tacka nej till godis är inte helt enkelt alla gånger och det krävs ganska mycket beslutsamhet för att orka stå emot trycket och trugande om att ”en kaka kan väl inte skada”. Jag hittade en artikel med Mårten Nylén där han ger tips på hur man ska tänka kring det här med att tacka nej till godis och kakor.

martennylen

 

Hämtat ur artikeln:

– Har man ett #godisstopp så är det säkert många som tycker att det är jobbigt att säga nej när man blir bjuden. Men jag tycker inte att man ska skämmas för att vara sig själv. Alla ansvarar själva för vad de stoppar i sig, säger han och fortsätter med ett exempel.

– En nötallergiker kan ju enkelt säga nej till nötter, lika självklart ska en med #godisstopp kunna säga nej till godis utan att någon tycker att det är konstigt.

Mårten trycker också på hur viktigt det är att äta näringsrik mat tidigare under dagen så att man slipper blodsockerfall och sötsug när tårtan eller godisskålen dukas fram.

Härom veckan var Mårten med i tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och då avstod han helt från alkohol och desserter. Att säga nej till efterrätt och vin till maten tycker jag själv är väldigt svårt för man får lätt en stämpel som tråkig eller trist. Men att se honom göra det stärkte mig.

Mårten säger:

Jag tycker inte att det är oartigt att tacka nej. Jag väljer att äta saker som är bra för kroppen framför vad som är gott. Äter man inte vissa saker eller har ett #godisstopp så ska man stå för det. Tycker någon att det är konstigt så är det hos den personen som det sitter.

Jag tycker att det är så klockrent!! Jag tar verkligen till mig av det han säger och ska peppa mig med de orden för att stå på mig bättre i framtiden.

Det är bara att stå på sig, ha mer självkänsla och tänk vad som egentligen är bra för just dig. Förändringen du är inne i nu kommer att skapa förbättring i livet.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply