0 In Personligt

Detta blir en bra vecka

Säga vad man vill om måndagar men det är dagen då du har hela veckan framför dig och du kan bestämma hur du vill att just din vecka ska bli.

De senaste veckorna har jag tagit mig tid på söndagarna att sätta mig och göra en plan för nästa vecka. Jag gör min vecko-plan i kalender-appen i ipaden. Det finns ju alltid en del ”måsten” under veckan och de sätter jag ut först om de inte redan är inskriva. ”Måsten” låter ju ganska negativt men det är inte så jag tänker utan jag menar helt enkelt saker som händer under veckan som man inte kan ändra på och som man måste planera runt. För min del var det bland annat bvc med Lillasyster och tid hos optikern för mig.

Sen så tittar jag på vad annat som händer under veckan, till exempel när om man ska ha lek-date med vänner och deras barn, besök hos öppna förskolan och så vidare. Jag planerar också in när jag ska tvätta, vika tvätt, städa och så vidare. På så sätt har det sin tid och det hänger inte över mig rent mentalt hela tiden att jag ”borde” göra det. Har jag bestämt att vika tvätt till exempel på tisdag och torsdag-eftermiddag så behöver jag inte tänka på det resten av tiden.

Sen så klämmer jag in så mycket roligt det bara går i luckorna som är kvar. Jag planerar in träning, bloggande, bakning och annat kul.

Jag insåg för ett tag sedan att jag har så mycket som jag vill göra och om jag inte har en plan så går jag bara runt och känner mig stressad utan att få något gjort. Det här sättet funkar för mig och jag tror helt enkelt att om man verkligen vill få tid till till exempel träning så måste man helt enkelt se till att fixa tiden :)

images (12)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply