Om jag ska vara helt ärlig så är det inte alla gånger jag är supersugen på att träna innan jag väl gör det. Jag kan komma på mig själv med att försöka leta efter olika ursäkter som har jag inte lite ont i halsen i alla fall? Men när man väl är igång och speciellt den där känslan efter träningspasset – den är priceless! Den där sköna trötthetskänslan där kroppen likasom talar till en och tackar att den har fått göra det den är gjord för.

Jag var iväg till gymmet och tränade imorse. Jag var jättetrött när klockan ringde och där och då hade jag helst snusat vidare med huvudet på kudden. Men eftersom jag vet hur skönt det är efteråt så tog jag mig upp och ut genom dörren. Väl där så är det så skönt att gå i sin egna takt med en podcast i hörlurarna och göra sina övningar. Är man väl uppe ur sängen så piggnar man till snabbare än man tror och frukosten efter träningen, det går inte av för hackor. Så god!

Just nu går träningen väldigt lätt för mig och har flutit på bra i flera veckor nu. Jag blir sporrad av att det går bra och då blir det enklare för varje gång. Men så känns det verkligen inte jämt och jag vet att kämpiga perioder kommer att komma igen. Att träna när träningen bara flyter på, det är enkelt och kräver inte speciellt mycket av oss. Men när det tar emot och vi varit ifrån träningen under en tid, då krävs det desto mer. Då krävs det att vi tar ett krafttag.

Om du känner att du vill träna, att tröskeln är hög och du kanske inte gjort något på länge. Börja då smått. Ta en kort promenad eller gör 3-5 enkla övningar hemma på golvet. Bestäm dig. När första gången är gjord då blir andra lite enklare och den tredje ännu enklare.

Det viktigaste är att du gör, hur mycket eller hur länge är oviktigt, och försöker fånga den stärkande känslan som det ger.