Chia-pudding är nåt man antingen älskar eller inte tycker om alls, är min erfarenhet. Som du kanske kan gissa så är jag en sån som Ä L S K A R chiapudding. Den lena krämigheten tycker jag är helt fantastisk. Men den måste göras rätt för annars kan det bli en riktigt otrevlig historia. Här är mitt grundrecept som jag brukar utgå ifrån när jag testar nya smaksättningar.

Jag använder mer eller mindre alltid kokosmjölk för jag gillar smaken men självklart kan du använda annat mjölkalternativ också.

Chiapudding, grundrecept, 1 stor eller 2 små port

  • 1,5 dl kokosmjölk (ingen sötad lightvariant!)
  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk chiafrö
  • 1 krm vaniljpulver

Jag tycker personligen att sötman/krämigheten från kokosmjölken och vaniljen räcker men om man vill så kan man ju ev söta med lite sötströ, honung, björksocker osv.

Här hittar du ett längre inlägg där jag berättar mer om alla nyttigheter i de små fröna.