0 In Annika tipsar/ Hälsosam livsstil - tips & inspiration

5 gratis böcker som inspirerar till en hälsosam höst

Inlägg i samarbete med Nextory

Här delar jag med mig av 5 boktips som inspirerar och ger råd och hjälp till en mer hälsosam höst och vinter. 5 böcker som du får helt gratis av mig i samarbete med Nextory. En sensommar-present från mig till dig för inspiration till en hälsosam höst.

5böcker

För allt fler av oss börjar vardagen med jobb och rutiner så smått att knacka på dörren igen. Jag pratade med en vän igår om den där känslan efter semestern när man ska i sina tighta byxor igen. För oss kvinnor är ju byxor i vanliga fall ofta tighta som de är och sen efter semestern ska kan de vara lite extra tighta. Känner du igen dig? Kul är det inte. Och skönt d e f i n i t i v t inte.

Det positiva är ju dock att om byxorna är lite väl tighta så kan man göra nåt åt det. Och en positiv sak med vardag igen är ju att det blir mindre spontanfika och mys i form av för mycket och fel mat. Som inspiration och hjälp tänkte jag här ge er 5 tips på böcker som ger inspiration, kunskap och tips för hur du kan göra din höst lite mer hälsosam. Dessutom får du alla böckerna helt gratis av mig genom mitt samarbete med Nextory. Hur bra är det inte?!

Boktips nr 1: LCHF 2.0 av Åse Falkman Fredriksson och Anna Hallén

lchf 2.0 1

lchf2.0 2

LCHF 2.0 är en bok som jag tipsat om förrut. Det är en av de mest fantastiska kost och hälsoböcker som finns där ute. Det är en bok som ger en modern och nyanserad bild av lchf. Den visar tydligt att lchf är en hälsosam och fräsch kost och inte bacon som simmar i smör som många (tyvärr) fortfarande tror. När jag träffade Åse i början på juni (läs mer om mötet här) så gav jag henne beröm för den här fantastiska boken som hon tillsammans med Anna har skrivit. Det är en bok med mycket kunskap och intressant lösning. Jag skulle säga att ca halva boken utgörs av information där Anna och Åse berättar om hur kost påverkar oss både positivt och negativt. Därefter följer fantastiskt goda recept och härliga bilder. Spana in den om du inte redan gjort det!

Boktips nr 2: Hälsosam familj på 30 dagar

hälsosamfamilj1

hälsosamfamilj2

Denna bok är en perfekt kom-igång-guide för familjer som vill hitta mer hälsosamma kostvanor. Ulrika Davidsson ger enkla och bra tips och förslag på hur man kan få till hälsosam och bra mat på ett enkelt sätt. Det handlar om att rensa bort halvfabrikat, ersätta sämre produkter och börja laga riktgt bra vardagsmat som hela familjen tycker om. En perfekt guide för dig som förälder som vill ha inspiration och råd för att hitta hälsosammare val för hela familjen.

 

Boktips nr 3: Hjärnkoll på vikten av Martin IngvarIMG_0748

Detta är en av mina personliga favoritböcker som jag har läst flera gånger. På ett enkelt och pedagogisk sätt går Martin Ingvar (läkare och professor vid Karolinska Institutet) igenom hur socker och raffinerade kolhydrater påverkar våra hjärnor och vårt belöningssystem. Varför vissa matval får oss att äta för mycket och göra sämre matval. Lärdomen från boken är att när man inser hur maten påverkar oss och vilka val vi egentligen borde göra, så blir hälsa och viktminskning enkelt istället för en kamp.

 

 

 

 

Boktips nr 4: Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 – 100 kaloriberäknade recept

allt om 5:2 dieten

allt om 5:2dieten 2

Här hittar du verkligen allt du behöver veta om 5:2-dieten. 5:2 är ju en diet som blivit väldigt populär de senaste åren. Det är ett effektivt sätt att hamna på kaloriunderskott och därmed minska i vikt. Men att fasta är även extremt hälsosamt för kroppen. Kroppen får vila och hormoner balanseras. Det blir som en naturlig reset. I den här boken hittar du allt du behöver om du vill testa 5:2. Tips, kunskap plus 100 enkla och goda recept som funkar perfekt med 5:2. 

 

Boktips nr 5: Viktkontroll av Mikael Widerdahl (ljudbok) viktkontroll

En bok som fokuserar på psykologin bakom en viktminskning. Du får insikt i tidigare misslyckanden och lär dig hur du ska göra
rätt. Mentalträning för att tänka rätt och lyckas med sin viktminskning. Om du känner att du har testar alla dieter men aldrig riktigt lyckas så kan lösningen sitta i ditt sätt att tänka snarare än i dieten ifråga. 

 

 

 

Så här gör du för att få din gratis månad hos Nextory:

Du får en månad gratis hos Nextory med full tillgång till hela deras utbud med koden CLEANEATINGBYden här sidan. Erbjudandet är värt 249 kr. Du måste ange ett betalkort men det är bara för att din fortsatta prenumeration efter din gratis månad ska flyta på utan avbrott. En krona dras direkt för att kontrollera att allt funkar men den får du tillbaka så snart su säger upp ditt medlemskap igen. 

Jag hoppas att jag med de här boktipsen har hjälpt dig att få inspiration och motivation till att satsa på din och din familjs hälsa denna höst. Erbjudandet hos Nextory gäller bara i ett par veckor till så se till att utnyttja ditt erbjudande redan idag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply