0 In Sötsaker - recept

Bounty-sandwich med glass – nyttigt fredagsfika

Inlägg i samarbete med Add Icecream

Fredagsfika är ett måste för många och jag skulle tro att det dukas upp en hel del blandade godsaker runt om i Sverige idag. Jag vill ju med mina recept och mitt bloggande visa att man faktiskt kan äta gott och nyttigt. Vad passar då inte bättre än att en fredag som denna, dela ett recept på en supermumsig fika? Låt mig presentera – bountysandwich med vaniljglass. Mums!

Bounty-sandwich med glass, 7 st små mumsbitar

Det handlar alltså om kokoskakor med vaniljglass emellan och som pricken över i’t, mörk choklad ringlad över. Kokoskakorna är lågkolhydrat och som alltid, utan gluten och vitt socker. Jag använder den goda vaniljglassen från Add Icecream men om du vill göra egen så hittar du ett riktigt gott recept här (länk). Här kan du läsa mer om glassen från Add Icecream. 

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 0,75 dl björksocker (annonslänk) eller annan sötning (läs mer om sötning här)
  • 2 dl kokosflingor
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 msk fibersirap (annonslänk) eller honung 
  • 2 tsk husk
  • en nypa vaniljpulver eller 5 droppar Stevia vanilj (annonslänk)
  • 20 gr smält kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • mörk choklad (annonslänk)

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Vispa ägg och sötning fluffigt. Tillsätt sedan kokosflingor, kokosmjöl, fiberhusk, honung och vanilj. Blanda inte för hårt så att allt fluff slås ut. Rör sedan ner den smälta kokosoljan. Ställ i kylen i 10 min för att tjockna.

Forma sedan degen till 14 bollar som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt dem sedan svalna helt på ett galler. Smält chokladen på låg effekt i mikron och ringla över kakorna när de kallnat. Låt chokladen stelna. Ställ kallt om du inte har tålamod att vänta. Lägg sedan ett par skedar glass emellan och kläm ihop. 

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply