Var det fler än jag som fyllde frysen full av bär i somras? Det är trist med en regnig sommar men massa härliga bär fick vi i alla fall. Så här när det är kallt ute och tycker jag att det är skönt att njuta av de friska sommar-smakerna och få lite sommar-känsla, om så bara för en stund.
Om du har en burk chia-sylt hemma så kan du så klart slänga i en matsked i din chiapudding för att på så sätt få till smaksättningen.
Chiapudding med hallon, 1 stor eller 2 små port
- 1-1,5 dl kokosmjölk (ingen sötad lightvariant!)
- 0,75 dl vatten
- 2 msk chiafrö
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 dl färska eller tinade hallon (Obs använder du köpta hallon så koka dem innan och låt svalna)
Mosa hallonen med en gaffel och blanda den tillsammans med det andra i ett glas eller i en skål. Se till att det blandas ordentligt. Låt stå i 5-10 min och rör sen om igen för att fröna har en tendens att sjunka till botten.
Låt sedan stå i minst några timmar, eller över natten i kylen. Ta fram en stund innan det är dags att äta så att det får rumstemperatur. Toppa gärna med lite kokos.
Näringsvärde för 1 stor portion: 310 kcal, 7 gr protein, 28 gr fett, 5 gr kolhydrater
Här hittar du grundreceptet på chia-pudding om du vill testa någon egen smaksättning.
2 Comments
Anette
29 januari, 2016 at 08:26Hej! Jag undrar när ni pratar kokosmjölk, är det den på konserv eller den i tetrapack från tex Alpro? Lite ny på det här! Hälsningar Anette
admin
29 januari, 2016 at 12:52Bra fråga! Oftast så använder jag typen på konserv eller tetrapak. Den är krämigare och tjockare. Alpros funkar i t ex smoothies men är alldeles för tunn och vattnig för att vispa.