6 In Sötsaker - recept

Choklad och lakritsbollar – rawfood, paleo

God morgon vänner!

Vad har ni planerat för denna fredag? Jag har en del inplanerat så är uppe tidigt idag för att hinna med allt. Först ska jag till Lysekil och sen förbi IKEA i Uddevalla på vägen hem. Jag håller på att inreda en lite mini-fotostudio här hemma (med betoning på mini) och har sett ut ett perfekt bord på IKEA bland annat. 

Dagens till ära tänkte jag dela med mig av ett perfekt fredagsmys – choklad och lakritsbollar, glutenfria och naturligt sötade. De här godingarna innehåller en hel del kolhydrater så är inget för dig som äter en lågkolhydratskost. De är dock ett perfekt alternativ till helgens fika eller kvällens mys. 

choklad och lakritsbollar

Choklad och lakritsbollar

  • 10 st urkärnade (mjuka) dadlar
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk kokosolja
  • 0,5 dl kallt vatten
  • nypa flingsalt
  • 1-2 tsk lakritspulver (är du en lakritsälskare som mig, så kan du ev ta ännu mer)
  • 3 msk kakao
  • kokos till rullning

Använd en mixer och mixa allt till en slät smet. Den ska vara ganska geggig men ändå gå att rulla. Ett tips för att enklare kunna rulla är att blöta händerna lite först. Rulla sen bollarna i kokos. Håller sig i kylen upp till en vecka utan problem.

Hoppas ni får en härlig fredag!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Sofie
    7 augusti, 2016 at 20:49

    Hej. Tack för en bra blogg ! Lugn och sansad utan intresse för sensationer – skönt!
    MEN – hur får jag bort rutan som lägger sig över texten i mobilen? Duktigt irriterande!

    • Reply
      admin
      7 augusti, 2016 at 22:11

      Tack!

      Vilken ruta menar du? Den för facebook sidan? Lägg mobilen vågrätt så ser du krysset och kan klicka bort den.

  • Reply
    Sofie
    9 augusti, 2016 at 20:36

    Hej. Ja det är den rutan. Men tyvärr finns det inget kryss på min telfon iallafall att ta bort den med :(

    • Reply
      admin
      9 augusti, 2016 at 21:42

      Gå in på datorn så ser du var det är. Högst upp i högra hörnet.

  • Reply
    Mona
    23 november, 2019 at 17:21

    Bakat idag, väldigt GODA!!!!

    • Reply
      admin
      13 februari, 2020 at 11:15

      Visst är dom goda :)

    Leave a Reply