I söndags kände jag att det var dags att testa att slänga ihop ett gäng dadelbollar som jag läst så mycket om den senaste tiden. Jösses så mumsiga de blev! Smakade precis som vanliga chokladbollar fast utan det dåliga samvetet. Jag skulle inte kalla dem för lågkolhydrat men absolut ett lite nyttigare lördagsgodis utan tillsatt socker.

Fritt från nötter, mjölk och gluten.

Nötfria dadelbollar. 15 st

  • 100 gr dadlar (om torkade så blötlägg dem minst 1 timme)
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 3 msk kakao
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk kokosolja eller smör
  • nypa salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • kokosflingor att rulla i

Mixa ihop allt i en matberedare tills det är en jämn smet. Tillsätt ev lite vatten för att få rätt konsistens (tänk chokladbollar). Rulla bollar och rulla dem sen i kokos. Förvara  kylen i ca 1 vecka.

(null)