9 In Sötsaker - recept

Mumsiga nötfria dadelbollar

I söndags kände jag att det var dags att testa att slänga ihop ett gäng dadelbollar som jag läst så mycket om den senaste tiden. Jösses så mumsiga de blev! Smakade precis som vanliga chokladbollar fast utan det dåliga samvetet. Jag skulle inte kalla dem för lågkolhydrat men absolut ett lite nyttigare lördagsgodis utan tillsatt socker.

Fritt från nötter, mjölk och gluten.

Nötfria dadelbollar. 15 st

 • 100 gr dadlar (om torkade så blötlägg dem minst 1 timme)
 • 0,5 dl havregryn
 • 0,5 dl kokosflingor
 • 3 msk kakao
 • 2 msk solroskärnor
 • 2 msk kokosolja eller smör
 • nypa salt
 • 0,5 tsk vaniljpulver
 • kokosflingor att rulla i

Mixa ihop allt i en matberedare tills det är en jämn smet. Tillsätt ev lite vatten för att få rätt konsistens (tänk chokladbollar). Rulla bollar och rulla dem sen i kokos. Förvara  kylen i ca 1 vecka.

(null)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Mumsiga nötbollar | Clean Eating By Annika
  19 februari, 2015 at 18:57

  […] Jag gjorde dadelbollar också och det receptet hittar du här. […]

 • Reply
  Lördagsgott | Clean Eating By Annika
  7 mars, 2015 at 20:17

  […] 1 dadelboll (recept här) […]

 • Reply
  Linda Assarsson
  23 juni, 2015 at 15:07

  Ser ljuvligt gott ut!!
  Jag älskar chokladbollar :)

  Sitter just nu och mumsar på två bollar och en kaffekopp..
  Glutenfria, sockerfria, smörfria..
  3 önskningar i 1!!

  http://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/sunda-bollar.html

  • Reply
   admin
   23 juni, 2015 at 15:21

   Tack för din kommentar och för att du tittade in!

 • Reply
  Gäst
  28 augusti, 2015 at 18:38

  Tack för recept. Det passar mina barnbarn som inte tål mjölkprotein och är sockerkänsliga.

  • Reply
   admin
   29 augusti, 2015 at 21:21

   Så glad jag blir att höra att du gillar recepten!

   • Reply
    Gäst
    31 augusti, 2015 at 23:24

    Nötfria dadelbollar uppskattades mycket!

    Tack igen :)

    • Reply
     admin
     1 september, 2015 at 08:20

     Kul! Jag ska testa lite olika smaksättningar framöver tänkte jag och delar så klart med mig av recepten. Prova gärna det också sen :)

 • Reply
  1års-kalas | Clean Eating by Annika
  24 september, 2015 at 13:50

  […] Vi höll det relativt litet och hade bara bjudit in närmsta släkten. Det var så kul att träffa alla! Jag hade gjort iordning en kycklingsallad med mathavre och quinoa och mumsiga grönsaker med en dressing till. Skålarna skrapades tomma så maten gick hem ? efteråt till dessert var det då dags för det som jag klurat flera månader på. Jag visste ju tidigt att jag ville göra tårta och annat gott utan vitt socker och vetemjöl för att visa att det går att göra gott utan. Det blev en gräddtårta med botten gjord på kokosmjöl. Jag hade vanlig grädde på med det är enkelt att göra den helt mejerifri och vispa kokosgrädde istället. Jag hade också gjort bounty-bollar och dadelbollar till. De recepten kan du hitta här och här. […]

 • Leave a Reply