1 In Crossfit & träning

Barn gör som du gör

Den senaste tiden har Storebror, 4 år, börjat prata allt mer om att han vill träna som mig och sin pappa. Han vill hänga med till gymmet och när jag tränar här hemma så byter han om direkt till shorts och t-shirt för att ligga bredvid mig och göra armhävningar och situps. Det gör mig riktigt glad att han är så intresserad och nyfiken på träning. Han vill bli stark säger han och gör armhävningar för glatta livet. Det gör mig glad att träning har blivit en naturlig del av vardagen för honom. Jag är övertygad om att han kommer att ha träning som en naturlig del i sitt liv också när han är äldre.

Det är verkligen så att barn gör som du gör! Vi vuxna måste vara förebilder för våra barn och skapa bra och hälsosamma vanor för dem. Det är verklig omtanke om du frågar mig och tusen gånger bättre än myset med en godispåse i soffan eller fika på stan i tid och otid.

IMG_4322[1]

Lillasyster, 10 månader, är inte heller sen med att hänga på när det tränas här hemma. Jag har läst att Olga Rönnberg en gång sagt att om man som mamma vill komma i form så måste man lära sig att träna med barnen och att det inte funkar att hela tiden vänta på tillfällen då barnen sover eller är hos kompisar. Dessutom är Lillasyster perfekt som vikt att sätta på magen när det är dags för höftlyft ;)

20140721-215115-78675383.jpg

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Therese
    2 februari, 2015 at 22:11

    Haha min son snart 17 månader har också börjat göra ”armhävningar”.. Han hämtar träningsmattan och kör sedan järnet, igår försökte han köra lite rodd med gummibandet med men det var lite lurigt att få det runt fötterna ;) verkligen tecken på att han gör som vi gör, hade vi bett honom så hade han inte fattar ett skvatt..

  • Leave a Reply