0 In Sötsaker - recept

Kladdkakemuffins med hallon och lakrits

Här hörni kommer ett nästan för gott recept – kladdkakemuffins med hallon och lakrits. Jag älskar choklad och speciellt i form av kladdkaka. Jag älskar lakrits både tillsammans med choklad och med hallon. Så idéen med att testa en variant av kladdkaka med hallon och lakrits kändes klockren. Resultatet? Jösses så gott det blev! Så om du som jag är galen kladdkaka och även gillar lakrits och hallon så bara du måste testa det här receptet.

Jag utgick från Åse Falkman Fredrikssons recept men gjorde om det till muffins och med egen smaksättning. Jag använde 86 %-ig choklad. Jag gillar den starka chokladsmaken men vet att många tycker att det blir för mycket. Men jag rekommenderar minst 70 %. Ju lägre procent desto mer tillsatt socker. 

Kladdkakemuffins med lakrits och hallon. Naturligt glutenfria och utan vitt socker.

Kladdkakemuffins med lakrits och hallon. Naturligt glutenfria och utan vitt socker.

Kladdkakemuffins med hallon och lakrits, 6 st

  • 100 gr mörk choklad (vågar du 86 %? Minst 70 %)
  • 100 gr smör (eller ghee för helt mjölkfritt)
  • 0,5 dl sötning som till exempel Icas Sötströ (valfritt)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 18 hallon (färska eller frysta)
  • 1-2 msk lakritspulver (beroende på tycke och smak)

Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull. Vispa ägg, ev sötning och vanilj riktigt fluffigt i en bunke. Häll sedan ner chokladsmeten i äggen och vispa en stund till. Ha i lakrits och salt. Jag rekommenderar lite i taget och att du smakar av så att det inte blir för starkt eller för mycket för ditt tycke och smak. Fördela sedan smeten i muffinsformar. Jag använde en smord muffinsplåt. Stick ner 3 hallon i varje muffins. Grädde i 200 grader i 8-10 min. Ha koll på dem under tiden. Ta ut när de är så kladdiga som du vill ha. Servera gärna med färska hallon och lite vispad grädde eller kokosgrädde

lakritsmuffins

muffins med hallon och lakrtis

Jag hoppas du testar receptet. Berätta sedan vad du tyckte om det. Gör mig så glad när ni testar mina recept! Dela gärna vidare receptet i social medier som facebook genom att använda dela knapparna längst ner under inlägget.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply