0 In Sötsaker - recept

Sockerfri glass med vanilj och jordgubb

Hej på er och glad fredag!

Idag ska jag tipsa om ett gott och enkelt recept på sockerfri glass som jag och Ebba gjorde i somras. Mot slutet får du också en drös tips på flera goda glassar som finns här på bloggen.

Tack för den fina responsen på mitt inlägg i tisdags

Men först måste jag säga tack tack tack för all den helt fantastiska respons jag fått på mitt inlägg från tidigare i veckan. Kommentarer och mail har vält in från mina olika kanaler och jag ska sätta ihop ett inlägg där jag delar med mig av delar av den respons jag fått. Det gör mig så glad ända in i hjärtat att få höra att det jag delade och öppet tog upp, berörde så många.

Vi är så många “duktiga” där ute som vill göra allt rätt. Men mer och striktare är sällan det bästa. Ser verkligen fram emot tiden framöver här med er där vi tillsammans delar vår mer avslappnade inställning till mat och hälsa. Det ska ju trots allt inte skapa stress att leva hälsosamt eller hur? Snacka om kontraproduktivt!

annika malm

Glasspinnar med vanilj och jordgubbar

Om du tål och tycker om mejerier så är en krämig grädde svårslagen i glass som denna. Men det går även utmärkt att använda fetare vegetabiliska mjölk alternativ.

Jag har sötat glassen med björksocker. Det är ett sötningsmedel som har naturligt ursprung och finns naturligt i växter. Björksocker har låg påverkan på blodsocker och passar därför bra för personer med till exempel diabetes eller pcos (som jag). Jag skrev ett inlägg om Björksocker förra veckan där du kan läsa mer.

sockerfri glass jordgubbar

Till 6 glassar så behöver du:

 • 2 ägg
 • 3-4 dl grädde eller kokosmjölk
 • ev 1-2 msk björksocker
 • 10-12 jordgubbar (gärna tinade frusna som är enklare att mosa)

Gör så här:

 1. Häll ca 1 dl av grädden i en liten kastrull tillsammans med björksockret.
 2. Värm på låg värme. Låt björksockret smälta. Det gör glassen mer slät och inte så ”knastrig”. Låt svalna.
 3. Blanda ägg och resterande grädde i en bunke och vispa fluffigt med elvisp.
 4. Vänd försiktigt ner den avsvalnade grädden med björksockret i den vispade grädde.
 5. Mosa jordgubbarna med en gaffel.
 6. Fördela glassmeten i formarna men fyll inte hela vägen upp.
 7. Peta ner lite mosade jordgubbar i varje form och blanda runt lite.
 8. Häll eventuellt i lite mer smet.
 9. Låt stå i frysen i minst 2-3 timmar.

Fler sockerfria glassrecept

Alla mina recept här på bloggen är utan vitt raffinerat socker. När jag gör egen glass, så sötar jag med till exempel björksocker som har mindre påverkan på blodsockret, eller kokossocker för att få lite vitaminer och mineraler med på köpet.

vegansk glass jordnötssmör snickers

Ska du fixa något gott i helgen?

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

sockerfri vaniljglass

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply