0 In Sötsaker - recept

Vegansk grön glass med spenat och avokado,

Glad 6 juni!

Det är första gången jag sett mörkgrön glass, var det första Nils sa när han såg senaste glassen jag gjort. Och visst är färgen fantastisk? Lite ovanlig på glass kanske men samtidigt gör den dig nyfiken på att testa och smaka, eller hur?

Jag lever ju efter devisen – den som äter mest grönsaker vinner, och därför slänger jag ju som bekant ner grönsaker både här och där. Nu senast då som sagt i glass. Spenat är perfekt till sånt här. När du vill ha den gröna härliga smaken (och massa nyttigheter) men utan någon smak som tar över. Spenat har ju en väldigt mild smak i sig som är väldigt enkel att dölja bakom andra smaker.

vegansk glass spenat

Avokadon ger en härlig len krämighet. Funkar perfekt som bas i glass. Avokado, fryst banan och mango är perfekta glass-baser.

Testa vettja och berätta sedan vad du tyckte. Delar du på instagram så släng väg ett DM eller tagga mig. Älskar när ni gör det!

Vegansk grön glass med spenat och avokado, 2-3 portioner

Du behöver:

 • 2 dl kokosmjölk
 • Saft från 0,5 pressad lime
 • 1 mogen avokado
 • 2 dl spenat (färsk eller fryst)
 • 1 dl fryst mango (ta ev ännu mer om du vill helt dölja spenatsmaken)
 • Ev 1-2 msk honung (eller lönnsirap för vegansk)

Gör så här:

 1. Lägg alla ingredienser i en mixer.
 2. Mixa tills det är en slät smet.
 3. Ös upp i en ganska grund låda med lock.
 4. Ställ in i frysen i 3-4 timmar.
 5. Rör runt glassen efter halva tiden.
 6. Servera!
vegansk glass spenat
vegansk glass spenat

Fler glassrecept från mig

Vad gör du idag för att fira vår nationaldag? Jag tycker det är jättemysigt med en ledig dag med familjen mitt i veckan. Snart är det sommarlov och semester hörrni! Visst ska det bli skönt?

Innan jag går så vill jag bara påminna om Sommarmaten 2018 och Hälsosam sommar i balans som jag kör under sommaren. Två olika former av coachning. Hälsosam sommar i balans berättade jag om igår och du kan läsa det här. Sommarmaten 2018 är ett 4 veckors-program  med fokus på att testa hälsosamma familjevänliga recept. Maila mig gärna (kostradgivning@cleaneatingbyannika.se) om du har frågor eller vill boka plats.

signatur annika malm clean eating

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply