God morgon!

Lördag 25 mars och våffeldagen! Idag har vi en fullspäckad dag framför oss. Nils ska på hockeyträning alldeles strax och sedan drar vi igång renoveringen av hans rum. Han fyller 7 om ca en månad och tycker att han är för stor för att ha nallar på sin tapet, vilket jag kan förstå :) så dags att fixa nytt. Väggarna ska målas och ikea ska besökas. Jättekul! I eftermiddag ska vi på kalas till min bror och hans tjej som har fyllt år i veckan. Full rulle hela dagen med andra ord. Men kul så klart :)

Innan vi drar igång dagen så tänkte jag dela mitt favoritrecept på våfflor. Det är ett recept som är lågt på kolhydrater och som är ett av de frasigaste recepten på lchf-våfflor som jag testat. Hemligheten ligger i att använda sodavatten. Du kan så klart använda vanligt vatten men våfflorna blir inte så frasiga då.

Frasiga våfflor, 8 st

Gör så här:

Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med grädde och sodavatten. Jag använde elvisp. I en skål bredvid, blanda alla torra ingredienser.  Ha sedan i det torra i äggsmeten och se till att allt blandas. Grädda i våffeljärn och servera gärna med vispad grädde och färska bär. Vi lyxade till det lite extra och hade en klick sockerfri hasselnötskräm på. Du hittar den här (affiliate-länk). En riktigt bra chokladkräm som smakar som nutella. Bra innehåll och är gjord enbart av nötter, olja, kakao och björksocker.  Inget man ska äta varje dag, men på en våffla är det perfekt :)

Om du inte vill eller kan äta mandelmjöl så borde det gå att byta ut det mot 0,5 dl kokosmjöl. Jag har aldrig testat men det brukar fungera bra att halvera mängden.

Önskar dig en fin lördag och hoppas att du får tillfälle att njuta av en våffla eller två :)

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

6 svar

    1. Kul att du gillade det :) har inget recept till den tyvärr för det var en kräm jag köpte. Men hasselnötssmör är också riktigt gott till :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *